PORTRET: Bogdan Ichim prepară pizza pentru reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan a învăţat meserie de la un bucătar pakistanez
Bogdan a învăţat meserie de la un bucătar pakistanez

Tânărul de 20 de ani a învăţat să gătească de la un prieten pakistanez. Bogdan a reuşit un record de 160 de pizza, realizate într-o singură zi. El a trecut cu uşurinţă de la reţetele preparate pentru tatăl său, la cele speciale, preparate peste graniţele ţării.

Reşiţeanului îi place să facă pizza şi, tocmai din acest motiv, lucrează ore întregi pentru a prepara cele mai ingenioase feluri pentru clienţi. „Debutul” în bucătărie pentru tânăr a fost acum aproximativ un an, atunci când a decis să lucreze la una din pizeriile din oraş. „A fost practic o întâmplare faptul că am ajuns să lucrez aici. Acum un an, nu ştiam să prepar un aluat sau să bag în cuptor specialitatea italienească. Ştiam să gătesc, pentru că pe undeva am moştenit talentul tatălui meu care găteşte foarte bine. Făceam, însă, cel mult o mâncare obişnuită sau deserturi, langoşi, clătite, rafaelo”, a spus Bogdan.

Cu multă muncă, dar şi cu perseverenţă, a învăţat în mai puţin de două săptămâni micile secrete ale unei pizza delicioase. Toate acestea le-a furat de la un bucătar de origine pakistaneză, care i-a arătat cum să prepare aluatul, care sunt reţetele pentru fiecare sortiment şi cum se coace o pizza. „Am fost tentat să învăţ această meserie, mai ales că în zilele noastre trebuie să şi munceşti astfel încât să poţi urma o facultate. În primele zile mi-a fost greu, am avut puţin timp să învăţ, dar am avut ambiţie”, a mai spus acesta.

De la interviu, la cuptor

Trecut de testul „interviului”, Bogdan a început să lucreze în bucătăria pizzeriei de unde livra zilnic cele mai gustoase preparate. „Pentru mine, fiecare produs final este important, iar de aceea este foarte important să respect gramajul şi reţetele stabilite pentru a avea un rezultat bun. Încerc să fac fiecare preparat să fie cel ideal. Prefer pentru ceea ce gătesc eu să folosesc doar alimente naturale şi sunt foarte atent ca în fiecare dimineaţă şi seară să am totul pregătit, feliat şi tăiat pentru a doua zi”, a explicat tânărul.

Lui Bogdan îi place să prepare şi sortimente deosebite de pizza. Acesta adaugă încrediente speciale pentru cei care preferă o altfel de pizza. „Pentru unii clienţi, dar şi pentru mine,  prepar şi pizza cu ingredientele pe care ei le solicită. Mie, de exemplu, îmi place să mai adaug şi lămâie la pizza”, a mai spus  Bogdan.

Întrebări şi răspunsuri


Câte pizza ai preparat cel mai mult într-o zi?

Recordul meu personal este de 162 de pizza într-o zi. Sunt zile în care se lucrează intens. Atunci prepar simultan şi şase bucăţi.

Care a fost cea mai mare pizza pe care ai făcut-o?
Am făcut una de aproximativ 1 kilogram şi 300 de grame. Îmi place să fiu creativ în bucătărie şi să vin cu noutăţi şi sper ca pe viitor să urmez şi o calificare în acest domeniu.

De ce ai ales să faci două facultăţi?
Pentru mine sunt importante şi studiile, şi la momentul actual nimeni nu te angajează doar cu liceul. Sper ca la finele studiilor să pot să îmi dezvolt propria mea afacere.

Ce-i place

„Îmi place să stau cu prietenii, să mă distrez. Îmi plac călătoriile şi ieşiriile în natură. Când am timp, îmi place să merg să joc handbal şi să vizionez filme“, spune tânărul.

Ce nu-i place

„Nu-mi place minciuna, nu îmi place să fiu contrazis, să pierd timpul. Nu prea îmi place să stau în casă şi nu îmi place să stau de vorbă cu persoanele impertinente”, a mai spus Bogdan.

Profil:

Născut. 15 aprilie 1989
studii. Facultatea de Drept şi Facultatea de Aministrarea a Afacerilor în Turism şi Comunicaţii
Ocupaţia. Bucătar
Familie. Necăsătorit

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite