Resita: PORTRET / Nicolae Vrapcea a văzut piramidele lui Keops

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / Nicolae Vrapcea a văzut piramidele lui Keops
Resita: PORTRET / Nicolae Vrapcea a văzut piramidele lui Keops

Pasionat de călătorii şi natură, consultantul financiar a văzut aproape toată România. El spune că ştie judeţul pe de rost.

Profil

Nascut. 19 august 1982, la Motru.
Studii. inginer diplomat, master în managementul administraţiei publice.
Familie. căsătorit.

Pe Nicolae Vrapcea l-a atras ingineria pentru că era o meserie respectată şi apreciată. „Mai ales aici, în Reşiţa, un oraş metalurgic. Am şi ales SMU, adică ştiinţa materialelor, partea tehnică a ingineriei. Am văzut în momentul respectiv un viitor. Chiar dacă am luat 10 la licenţă nu am profesat deloc”, a  povestit el. La examenul de licenţă au fost şi reprezentanţi ai marilor uzine reşiţene, care i-au promis un loc în fabrică, dar Nicu a rămas doar cu promisiunile. Chiar dacă a fost un student eminent, cu bursă de merit, nu a reuşit să-şi facă un viitor în acest domeniu.

Când a văzut că ingineria nu mai e la mare căutare, omul s-a reprofilat. „Am înclinat spre consultanţă financiară, pentru că aici am fost apreciat şi am putut ajuta. Când eram mic admiram cum erau respectaţi inginerii, a fost o pasiune a mea, să ajung inginer, îmi doream lucrul acesta, voiam să fiu respectat, dar n-am profesat nici măcar o zi”, a spus Nicolae. Acum consultanţa financiară îi ocupă tot timpul, călătoreşte foarte mult, pentru că el coordonează activitatea din cele trei judeţe ale Banatului. „Merg la foarte multe cursuri de formare şi pregătire, care sunt esenţiale în acest domeniu. Sun cazuri când călătorim peste graniţă pentru perfecţionare” povesteşte Nicu.

Relaxare în drum spre destinaţii exotice

Omul este extrem de fericit că a reuşit să îmbine utilul cu plăcutul, pentru că, spune el, îi place foarte mult să călătorească. „Îmi place să ajut oamenii, să fac lucruri utile. Iar la noi în judeţ este mare nevoie de ajutor”, a povestit el. Nicu spune că investeşte foarte mult timp în pregătirea sa profesională pentru că numai aşa poate avea o carieră de succes. Este şi un mare iubitor de natură, fapt pentru care spune că se plimbă mult în aer liber, unde se relaxează extrem de uşor. „Îmi place foarte mult muntele, în special, unde, de obicei, merg cu cortul, să fac seara foc de tabără şi să mă întind cu prietenii la poveşti, brăzdaţi de flăcările focului de tabără”, a povestit el.

Cu cititul spune că stă mai rău, din cauza timpului limitat, dar spune că, pentru el, cititul este o mare plăcere. Cel mai mult citeşte lucrări de specialitate din domeniul consultanţei financiare, cărţi de psihologie. Pentru că este un veritabil globe troter, spune că cea mai interesantă călătorie a sa a fost în Egipt. „Am vizitat tot Egiptul, am fost în Valea Regilor, am văzut piramidele, am fost la Cairo. Călătoresc încă de pe vremea când am fost student, pentru că primeam excursii ca bonus din partea facultăţii pentru notele mari”, a spus Vrapcea.

Intrebări şi răspunsuri

Criza ţi-a adus mulţi clienţi, e lumea mai speriată?
 Criza nu prea există, totul e la nivelul psihicului oamenilor. Are şi partea ei bună, s-au oprit nişte lucruri cu care se exagera, dar dacă şti să vorbeşti cu ei reuşeşti să-i linişteşti.

Dar vin mai mulţi clienţi pe perioadă de criză?
Avem mai mulţi clienţi pentru că oamenii sunt speriaţi, este adevărat. Acum muncesc de trei ori mai mult decât o făceam până să înceapă criza.

Când crezi că ieşim din drama asta?
Eu sper ca la începutul anului viitor, după ce trec costurile iernii, prin iunie-iulie, va fi o revenire.

Ce-i place

Îi plac foarte mult plimbările în natură , îi place politica, îi place să citească şi să meargă cu cortul sau să stea la focul de tabără. I-au plăcut foarte mult piramidele şi spune că este mare iubitor de munte, pe care-l calcă ori de câte ori are ocazia.

Ce nu-i place

Nu-i place deloc nedreptatea, nu-i place să fie înşelat sau prostit de alte persoane. „Nu-mi place când cineva e fals. Din experienţa pe care o am acum – lucrez cu oamenii de aproape opt ani – îmi dau seama imediat de felul de a fi al oamenilor”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite