Reşiţa: PORTRET / Valentin Bărăgan, poliţistul pasionat de fotbal şi citit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Valentin Bărăgan, poliţistul pasionat de fotbal şi citit VIDEO
Reşiţa: PORTRET / Valentin Bărăgan, poliţistul pasionat de fotbal şi citit VIDEO

Chiar dacă ocupă o funcţie importantă în societate, Valentin nu a renunţat la plăcerile care-i fac viaţa frumoasă: fotbalul şi cărţile. Valentin Bărăgan a străbătut un drum lung până a ajuns în municipiul Reşiţa. Şi-a părăsit plaiurile natale pentru a-şi urma meseria de poliţist.

PROFIL
Născut - 15 iulie 1971, Bechet, Dolj
Educaţie - Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu“ din Craiova
Experienţă - Ofiţer în cadrul Poliţiei Judiciare, Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin
Familie - Căsătorit, are două fete

Cariera sa a început ca poliţist de frontieră. Perioada în care păzea graniţele ţării a fost cea mai riscantă epocă a vieţii sale. „Am avut cazuri în care prindeam cetăţeni care transportau pachete de droguri. Ţi se strângea inima când vedeai aşa ceva. În acea perioadă erau mari probleme cu cetăţenii turci“, a spus Valentin.
Traiectoria vieţii sale l-a făcut pe tânărul Valentin şi agent de poliţie. Cu toate acestea, punctul culminant al meseriei de poliţist avea să urmeze câţiva ani mai târziu. Viaţa lui oscilează între lupta cu infractorii şi cele două pasiuni ale sale pe care le împleteşte cu succes cu familia. 

Pasionat de balonul rotund
A început să practice acest sport ca orice copil, la o vârstă destul de fragedă. Bătea mingea cu prietenii de joacă în curtea şcolii până când s-a hotărât să se apuce de sport. „Am jucat fotbal de performanţă în divizia judeţeană cum era în anii `84-`85 la juniori. Se numea Tractoru Bechet“, povesteşte poliţistul.
A fost nevoit să părăsească gazonul de fotbal din cauza liceului. Viaţa avea alte planuri pentru el. „Am plecat la liceul de marină din Constanţa şi m-am rupt de activitatea sportivă. Îmi doream să devin poliţist şi nu puteam să le împart pe amândouă“, a adăugat ofiţerul Bărăgan.

Colecţionar de cărţi
Fotbalul nu este singura pasiune a lui Valentin Bărăgan. Când nu se luptă cu corupţia din judeţul Caraş-Severin, ofiţerul citeşte. Are o colecţie impresionantă de cărţi. De-a lungul timpului a adunat în biblioteca sa personală peste 400 de cărţi din toate domeniile de activitate.
„Am toate cărţile din colecţia Adevărul. Am păstrat şi cărţile copilăriei mele. Am început să colecţionez cărţi după 20 de ani şi acuma am o bibliotecă frumoasă“, a spus Valentin Bărăgan. Bărbatul îşi trăieşte viaţa între orele pe care le dedică pentru lupta cu corupţii, pasiunilor sale şi familiei. „Sunt foarte activ, însă timpul pe care îl petrec cu familia mea este cel mai important. Reuşesc să-mi fac timp pentru a dedica fetelor şi soţiei mele cât mai multă atenţie“, a spus în încheiere ofiţerul Valentin Bărăgan.


Întrebări şi răspunsuri
Cât de riscantă este meseria ta?
Meseria de poliţist este riscantă şi cred că cei mai expuşi poliţişti sunt cei din teren. Am avut şi eu situaţii riscante însă asta se întâmpla în perioada în care am lucrat la Poliţia de Frontieră.

De ce ai ales să fii poliţist şi nu te-ai făcut avocat, deşi ai terminat Dreptul?
Am fost poliţist încă de la început. Chiar dacă am terminat Dreptul, mi-am dorit să intru în sistem. Am trecut prin toate etapele carierei de poliţist şi probabil mai am de parcurs şi alte drumuri.



Ce-i place
„Cel mai mult îmi place să-mi petrec timpul alături de familia mea. După orele de program încercăm să fim cât mai mult timp împreună. Îmi place să ies cu fetele mele şi soţia în natură, să mergem în oraş sau pur şi simplu la cumpărături. Îmi plac lucrurile normale atâta timp cât le fac cu persoanele dragi mie”, a declarat Valentin.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac minciuna şi neseriozitatea. Sunt o persoană foarte punctuală şi de aceea am aceleaşi pretenţii şi de la oamenii care mă înconjoară sau cu care intru în contact”, a mai spus reşiţeanul.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Familia are viitor, CORUPTIA NU!.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite