Reşiţa: PORTRET / Adrian Petrea pescuieşte goluri pentru UCM Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Adrian Petrea pescuieşte goluri pentru UCM Reşiţa
Reşiţa: PORTRET / Adrian Petrea pescuieşte goluri pentru UCM Reşiţa

Tânărul este un excelent pescar de mingi, reuşind să primească pase şi să înscrie din aproape orice poziţie.

Nici cu undiţa nu se lasă mai prejos, de fiecare dată când are timp liber preferând o ieşire la pescuit. A practicat mai multe sporturi până să se hotărască pentru handbal. O prietenă care juca handbal l-a luat de la fotbal, după ce făcuse şi atletism şi înot. Fata a reuşit să-l aducă la handbal. Adi Petrea şi-a început cariera handbalistică jucând pe postul de portar.

„Mi-a plăcut jocul, apoi am trecut în teren, am jucat extremă stângă, am fost selecţionat şi la naţionala de juniori, după care regretatul antrenor Păunică, din Bacău, m-a iniţiat pe postul de inter stânga şi mi-a arătat tainele acestei poziţii de joc” povesteşte internaţionalul român.

Ţine cu Dinamo


În handbal a debutat la Ştiinţa Bacău, în echipa de juniori, cu dublă legitimare la IMU Bacău, în divizia B. De aici a fost cerut la Dinamo Bucureşti, unde a jucat doi ani în handbalul de performanţă. „Mi-a plăcut mult la Dinamo şi mi-a rămas clubul în suflet. Şi la fotbal tot cu Dinamo ţin” a spus el. Aici a atins prima performanţă, jucând cu Dinamo Bucureşti semifinala Cupei EHF. Când s-a transferat la Dinamo, echipa era pe locul 10, la jumătatea clasamentului, dar an de an echipa a progresat şi s-a impus ca o echipă de forţă în Prima Ligă.

„De la Dinamo am plecat la Fibrex Săvineşti, jucând tot sub îndrumarea domnului profesor Aihan Omer, o echipă cu performanţe. După căderea echipei am revenit la Dinamo, de unde am fost remarcat de echipele din afară, care m-au ofertat” a povestit Petrea. Prima ieşire a făcut-o în prima ligă franceză, la US Creteil. „Din Franţa am ajuns la Pick Szeged, unde am evoluat în ultimii doi ani” a povestit sportivul.  Din această toamnă Adi Petrea joacă la UCM Reşiţa, cu care spune că şi-ar dori să câştige titlul în acest an.

Episodul Cosma l-a şocat

La Dinamo şi-a făcut un bun prieten, pe Marian Cosma. „L-am cunoscut de când a pus prima oară mingea în mână. M-am bucurat când a ajuns în Ungaria, având un prieten apropiat. Din păcate a venit şi momentul tragic, vorbisem cu el pe Internet cu două ore înainte să iasă în oraş. A fost un şoc foarte mare şi cu greu mi-am revenit” şi-a amintit interul Reşiţei.
Adrian Petrea este şi un pescar înfocat, dar şi un iubitor de mâncăruri cu peşte. „În tot timpul meu liber profit că pot pescui şi, evident, mă dedic familiei”, a mai spus acesta.

Întrebări şi răspunsuri

Regreţi că Sandu Iacob n-a ales Reşiţa?
 
Da, ar fi fost un plus pentru echipă, este jucător de Naţională. Dar asta a fost alegerea lui.

Ce îţi doreşti la Reşiţa?

Să luăm titlul. Am auzit în presa naţională că sunt mulţi care se laudă că vor lua anul acesta titlul şi eu sper ca ei să rămână cu declaraţiile şi noi să ridicăm cupa de campioni deasupra capului.

Ce te vezi făcând peste 10 ani?

Aş vrea să-mi fac propria mea afacere, dar nu e un capăt de lume dacă nu reuşesc.

ce-i place
Îi place să fie un om corect, să nu trişeze şi să nu fie trişat. Ascultă muzică de club, dar spune că sunt momente în viaţă şi când te retragi ca să asculţi şi muzică mai lentă. Îi place să mănânce peşte, dar nu găteşte, preferând restaurantul.
ce nu-i place
Nu-i plac inegalităţile şi nu vrea să vadă oameni defavorizaţi, bătrâni fără ajutor. „Şi jocul meu e de aşa natură să mă ajut cu colegii din echipă”, a explicat tânărul.

Profil
Născut - 28 iunie 1978 la Bacău.
Studii - Licenţiat în educaţie fizică şi sport.
Ocupaţie - Inter stânga la UCM Reşiţa.
Familie - Căsătorit, 2 băieţi, Ianis şi David.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Adrian Danut Petrea.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite