Reşiţa: PORTRET / Cristi Antonaru, de strajă la poarta UCM Reşiţa (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Cristi Antonaru, de strajă la poarta UCM Reşiţa (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Cristi Antonaru, de strajă la poarta UCM Reşiţa (GALERIE FOTO)

Triplu câştigător al Challenge Cup, portarul este deja o figură cunoscută a sportului bănăţean, pregătit pentru a debuta şi la echipa naţională.

PROFIL
Născut. 3 februarie 1985, la Călăraşi.
Studii. Licenţiat, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Familie. Un frate, Gheorghe.


Cătălin Cristian Antonaru a fost pasionat din copilărie de sport, începându-şi viaţa sportivă destul de devreme, fapt ce l-a ajutat să fie remarcat din timp de echipele de renume din handbalul românesc. La nici 10 ani a început să joace pentru echipa de la Călăraşi, oraşul său natal, unde a şi debutat ca junior. După numai trei ani de juniorat şi de apărare excelentă în poarta micuţei echipe din Călăraşi, Cristi Antonaru a fost ofertat să joace la Universitatea Craiova. Aici şi-a continuat ascensiunea sportivă, mai ales că era într-o formă handbalistică bună şi un portar cu o voinţă de fier, fiind remarcat de UCM Reşiţa, echipă care evolua în Liga Naţională de handbal masculin şi care se pregătea pentru o surpriză europeană de proporţii.
Prima performanţă a lui Cristian Antonaru a venit însă la Reşiţa. În sezonul 2006-2007, tânărul a reuşit să câştige Cupa „Challenge” cu echipa de club la care joacă şi astăzi.
Spiritul de echipă l-a motivat pe Cristi să lupte pentru Challenge Cup. „Când ne-am văzut prima dată în finală, am spus că dăm totul ca să câştigăm. După ce am ţinut cupa în mână, am simţit o bucurie enormă”, a spus portarul. Spune că îi lipseşte titlul de campion şi, cu un zâmbet în colţul gurii, recunoaşte că i-ar plăcea să fie chemat la Naţională.
Jucătorul înalt de 1,90 metri este triplu câştigător al Challenge Cup cu UCM Reşiţa. „Pentru viitor mi-aş dori să câştig cupa şi campionatul şi, desigur, ca echipa să facă o figură cât mai frumoasă în Cupa EHF”, a mărturisit sportivul.

Handbalistul pasionat de fotbal
Cristi Antonaru este „abonat” la sala de forţă. „Ca sportiv, e normal să trec des pe la sala de forţă şi să mă preocupe felul în care arăt, pentru că vreau să fiu mereu în formă maximă”, a explicat portarul alb-albaştrilor.
O altă mare pasiune a lui Cristi Antonaru sunt meciurile de fotbal. Pentru că are mai multe antrenamente zilnic, nu prea are timp să ajungă pe stadion, dar urmăreşte cu multă satisfacţie meciurile de fotbal la televizor. „Pot spune că sunt un mare microbist, mă uit cu multă plăcere la meciurile de fotbal şi aici mă refer la fotbalul mare: Champions League, Campionatele din Angla, Germania sau Spania”, a spus sportivul. Când e în vacanţă, nu ezită să joace câte un meci de fotbal cu prietenii dar, deşi se declară un mare microbist, spune că nu are o echipă favorită.


Întrebări şi răspunsuri

Cum ai ajuns în Reşiţa?
Am avut câteva evoluţii bune la Craiova, unde cei de la Reşiţa m-au văzut şi m-au ofertat. Am avut şi alte variante, dar am considerat că la Reşiţa e cel mai bine.

Cum te-ai simţit când ai câştigat pentru întâia oară Challenge Cup?
Extraordinar, mult mai bine decât a doua sau a treia oară. Nu ştiam că putem ajunge atât de departe, dar am sperat să ajungem aşa de sus.

Ce planuri de viitor ai?
Să câştigăm campionatul, în primul rând, apoi şi Cupa României şi să mergem cât mai sus în EHF.


Ce-i place
Îi place foarte mult ordinea, să aibă grijă de el, de corpul lui şi să ducă o viaţă sănătoasă.

Ce nu-i place
Nu suportă să fie minţit, nu-i place „balastrul”, adică orezul pe care nici nu vrea să-l vadă, şi spune că ascultă cam orice gen de muzică, mai puţin rock.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite