Resita: PORTRET / Alex Tăbăcar vrea să conteze în muzica house (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul provine dintr-o familie cu tradiţie în muzică, de câţva ani compune, dar s-a decis cu greu să-şi facă proiectele cunoscute.

Profil

Născut. 01 09 1985, Reşiţa.
Studii. Liceul de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa.
Experienţă. Realizator emisiuni de divertisment radio.
Familie. Necăsătorit.

Alex a crescut într-o casă în care se asculta şi se făcea multă muzică. Tatăl său este un renumit instrumentist de muzică populară, iar Alex a crescut înconjurat de fel de fel instrumente muzicale. Fiind singur la părinţi, a fost un pic răsfăţat. Mama sa i-a fost alături mereu şi l-a încurajat în tot ceea ce a vrut el să facă. Nu a fost foarte cuminte şi adora să o streseze pe mama sa, dar şi pe prietenele ei care veneau la ea în vizită.

Răsfăţatul familiei

„O terorizam pe mama mea mereu, mai ales când îi veneau prietene în vizită. Cum se puneau la taifas, dădeam năvală peste ele şi ceream fel de fel de lucruri. Mi se făcea brusc foame, sau vroiam apă, îmi plăcea să o sâcâi pe mama, iar prietenele ei mă încurajau”, a povestit Alex. Tânărul a studiat pianul din clasa întâi până la finalul clasei a XII-a. A fost dus la primele ore de pian doar pentru a vedea părinţii dacă are talent. Cum s-a dovedit acest lucru, Alex a urmat cursuri intensive.

Îndrăgostit de house

„Mi-a plăcut la început, dar în timp a devenit uşor neplăcut. A trebuit să studiez mult. Am avut pianină acasă. Părinţii mă supravegheau, stăteau cu mine în timp ce studiam. Aveam la şcoală ore de pian, iar acasă, de trei ori pe săptămână exersam”, a spus Alex. Dragostea pentru muzica dance-house l-a răpus în momentul în care a intrat în studioul de înregistrări audio al tatălui său.

image


Butona la calculatoare, dar această joacă s-a transformat într-o pasiune care s-a materializat în piese muzicale. Aşa a reuşit Alex să-şi pună în valoare toate ideile muzicale. La piesele compuse de el a realizat şi orchestraţia, dar şi versurile.

image



„Abordez în piesele mele eterna temă love, transmit mesaje de iubire pozitivă. Încă nu ştiu să mixez, dar voi învăţa şi acest lucru. Sper ca aceasta să se întâmple în viitorul apropiat.

image

Cele patru piese pe care le-am prezentat într-un club reşiţean, săptămâna trecută, au necesitat patru luni de muncă. Le aveam de ceva vreme, dar nu am îndrăznit să le prezint. Publicul a fost receptiv, am primit încurajări, cei care au fost în club au fost fascinaţi de sound. Vreau să ajung departe în lumea muzicii, cu toate că este greu. Casele de discuri nu-ţi acordă atenţie. Dacă nu ai pe cineva în spate este cam greu. Eu am trimis şi la case de discuri, dar şi la diverse radiouri piesele mele. Nu am primit decât un răspuns prin care mi se spune că nu au bani pentru proiecte noi. Accept şi răspunsurile cu observaţii ca să ştiu ce trebuie să corectez”, a explicat Alex.

image



Intrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare realizare a ta?
Lucrez la un proiect. Un producător cunoscut din Bucureşti mi-a cerut să realizez un mix al unei piese cunoscute. Varianta originală se ascultă pe radiouri, iar mixul va fi ascultat în cluburile din 70 de ţări.

Care este numele tău de scenă?
Preston.

Unde te vezi peste câţiva ani?
Sper că la Bucureşti. Am o idee, un proiect, şi nu mă las până când nu reuşesc ceea ce îmi doresc.

Ce-i place

„Îmi place bunul simţ. Îmi place să visez cu ochii deschişi. Visez foarte mult.Sunt un visător convins. Îmi place să navighez pe internet. Îmi place ceea ce fac la radio”, a declarat Alex.

Ce nu-i place

„Nu-mi place ca cineva să-mi invadeze spaţiul. Mai ales atunci când lucrez la piesele mele. Nu-mi place să fiu cicălit. Nu-mi place prostia şi oamenii care nu-şi respectă cuvântul dat”, a mai spus Alex.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite