Reşiţa: PORTRET / Alin Radu este pasionat de fotbal în sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Alin Radu este pasionat de fotbal în sală
Reşiţa: PORTRET / Alin Radu este pasionat de fotbal în sală

De când se ştie tânărul dă cu piciorul în minge. Cu toate acestea este un fotbalist aparte, pentru că nu joacă pe terenul de fotbal, ci în sală, fiind un excelent jucător de futsal.

PROFIL
Născut. 3 august 1984 la Caransebeş.
Studii. Liceu.
Ocupaţie. Fotbalist.
Familie. Necăsătorit.




Alin joacă fotbal din copilărie. Imediat ce a învăţat să meargă, bunicul său îl provoca la câte un fotbal chiar în apartament. „Pe la şapte ani bunicul şi naşa mea m-au dus la echipa de copii a CSM Reşiţa. Am jucat acolo câteva luni bune, dar antrenorul nu m-a păstrat, pentru că eram mult mai mic decât ceilalţi şi riscam să mă accidentez”, povesteşte el.
Încrezător în forţele lui şi dornic să joace fotbal, Alin a revenit doi ani mai târziu în aceeaşi echipă, unde, de această dată, nu mai avea probleme de talie. Primul meci l-a jucat chiar la Reşiţa, în Sala Polivalentă, deşi nu împlinise încă 10 ani. La 14 ani a putut juca deja în echipele de juniori şi spune că a fost extrem de uimit şi de încântat că a fost văzut de antrenorii de la Federaţia Română de Fotbal şi a fost selecţionat să joace în Naţionala Mică de futsal. „Pentru mine, la acea vreme, a fost cea mai mare realizare, pentru că orice jucător ţinteşte acolo sus, la Naţională”, a spus Alin.

S-ar întoarce la Reşiţa
În timp, a fost luat să joace şi la echipa de tineret a CSM Reşiţa, cu care a evoluat în prima ligă. Apoi a urmat marea sa ascensiune la echipele de seniori, jucând, mai întâi pentru CSM Reşiţa, apoi fiind transferat la Politehnica Timişoara. Nici la acest nivel nu l-a ocolit performanţa şi a fost convocat la prima reprezentativă a României. „Am avut marea bucurie să joc la Naţională chiar în Reşiţa, în Sala Polivalentă, într-o partidă care s-a jucat anul trecut contra Serbiei”, a povestit fotbalistul. Acum o accidentare îl ţine departe de terenul de joc, dar speră ca, în maximum două luni, să revină pe teren şi să joace din nou. „Acum sunt legitimat la Poli, dar am avut o ofertă şi de la FM Reşiţa şi aştept să văd, parcă aş reveni acasă”, a spus el cu nostalgie.
În puţinul timp liber, dintre meciuri, antrenamente şi sala de forţă, Alin îşi vizitează prietena, cu care petrece foarte mult timp. Spune că îi place foarte mult să se plimbe şi că nu refuză nici o invitaţie la grătar, fiind un mare amator. Atunci când este acasă, preferă să joace table cu prietenii, organizând adevărate „campionate” la bloc. Şi tot cu prietenii merge pe terenul de fotbal unde mai joacă câte un meci, aşa pentru a se păstra în formă.
Şi pentru a nu trăda futsalul, iarna nu ratează niciun meci din Sala Polivalentă, în luna decembrie având loc mai multe competiţii. „Este vorba despre Memorialul Viorel Racoceanu, pe care nu l-am ratat niciodată”, a spus Alin.


Întrebări şi răspunsuri

Crezi că futsalul este un sport de viitor?
De atras atrage oameni, pentru că e mai palpitant decât cel pe terenul mare. Sunt mai multe faze frumoase, mai multe goluri.

Sunt multe echipe de futsal afectate de criză?
Majoritatea. Nu ştiu dacă sunt patru sau cinci echipe din prima ligă care să nu aibă probleme!

Îţi doreşti să şi antrenezi la un moment dat?
Da, după ce termin liceul chiar vreau să mă înscriu la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, exact pentru a face aşa ceva.



Ce-i place
Îi plac plimbările, îi place să iasă la grătar, să joace table şi fotbal. Îi plac filmele de acţiune, cele de dragoste sau western. Alin spune că mai şi găteşte atunci când are timp, după reţete tradiţionale, ciorba de pui fiind cea mai mare realizare a sa.

Ce nu-i place
 Nu-i place viaţa la cort, alpinismul şi „balastrul”, adică pilaful de orez. Nu-i place să ardă mâncarea şi nu ascultă de loc muzica rock, pe care spune că nu o înţelege. Mai spune că nu-i place să fie înşelat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite