Reşiţa: PORTRET / Dani Puşcău un contabil pe ritmuri de tobe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Dani Puşcău un contabil pe ritmuri de tobe
Reşiţa: PORTRET / Dani Puşcău un contabil pe ritmuri de tobe

Tânărul reşiţean a ales muzica pentru a se rupe de cotidian şi-şi împarte bucuriile cu toată lumea pe blogul personal.

Dani Puşcău este un tânăr căriua nu-i place să vorbească prea mult despre sine. Atunci când trebuie să-şi povestească viaţa, vorbeşte scurt şi la obiect. A studiat o facultate cu profil economic la insistenţele părinţilor. A învăţat să cânte la tobe de unul singur. Nu a luat ore de muzică, dar a studiat destul de mult pentru ca muzica lui să poată să încânte sufletele celor care au ritmul muzical în inimi.

După absolvirea facultăţii, tânărul a ales să facă armata. „M-am dus singur. Am vrut să mă asigur că nu voi avea piedici la angajare. Am făcut armata la Lugoj şi Timişoara, la artiliere. În armată am învăţat să-i ascult pe toţi şi să am răbdare. Cele şase luni de armată au trecut destul de repede”, a spus tânărul contabil. Primul său loc de muncă a fost o afacere personală. Împreună cu un verişor care este tehnician de vânătoare şi-a făcut o firmă. Organizau vânători pentru străini. Daniel se ocupa doar de organizare.

„A fost o perioadă foarte frumoasă. Cred că cea mai roz perioadă din cariera mea. Când am încheiat afacerile, m-am angajat ca şi contabil la o instituţie publică. Spre surprinderea mea am constatat că nu ştiu aproape nimic şi am plecat la o firmă privată pentru a învăţa meseria. Acum sunt consultantul unei firme care face programe de contabilitate. Nu se compară munca de la privat cu cea de la stat. Faci mult mai multe lucruri într-o firmă, înveţi meserie şi te specializezi”, a explicat Daniel.

Cântă de când se ştie

Iubeşte muzica de când era mic. A învăţat să cânte singur şi la tobe, dar şi la clape, iar acum este toboşarul trupei Nativ. „Am colaboratul cu Vlad Creţul care a cântat la Hara, Supermarket şi Todomondo. Pot spune că sunt mândru că am luat parte la naştere piesei «Te iubesc» a trupei Supermarket. Venisem de la nuntă, eram binedispus şi împreună cu Vlad am stat pe balcon şi am început să cântăm. Cu trupa Nativ cânt din 25 mai 2009. M-a sunat o prietenă, tot o contabilă, care m-a întrebat dacă mai cânt. I-am explicat că mai fac acest lucru doar în baie, dar fata a insistat. Acum mă bucur nespus că a făcut acest lucru. Nativ aduce multă bucurie în sufletele celor care iubesc muzica. Cântăm live, iar acest lucru este apreciat. Sunt oameni care doresc să asculte muzică uşoară”, a spus Daniel.

Alături de ceilalţi componenţi ai trupei Nativ, Daniel munceşte de patru ori pe săptămână. Fac repetiţii la Ateneul Tineretului şi au reuşit să imprime patru piese, alte două fiind în lucru.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vă înţelegeţi voi, cei de la Nativ?

Păi suntem diferiţi rău de tot unul de celălat. Ne respectăm şi, chiar dacă avem păreri diferite vizavi de munca noastră, facem în aşa fel încât să fie bine.

Cum se descurcă toboşarul cu contabilul?
Contabilul doarme foarte puţin. Câteva ore pe noapte. Am mult de lucru, pentru că ţin şi contabilitatea unor firme. Mă trezesc la 03.00 dimineaţa. Muncesc mult. În muzică mă refulez. Repetiţiile şi concertele mă liniştesc.

Pe când admirăm o expoziţie de artă fotografică?
Nu ştiu. Trebuie să-mi iau un aparat performant. Am să fac acest lucru. Sunt pasionat de fotografii. Până când voi reuşi să le expun, ele pot fi admirate pe blogul meu: danielpuscaublogspot.com. Acolo se pot afla amănunte şi despre Nativ.

ce-i place
Îmi place foarte mult să fac lumea să se simtă bine. Îmi place să văd că oamenii pleacă bucuroşi de la concertele noastre şi îmi place că sunt persoane care vor să asculte muzică uşoară.

ce nu-i place
Nu-mi place prefăcătoria oamenilor, sau actoria de care dau dovadă uneori. Nu-mi place să fac playback. Când trebuie să recurgem la acest lucru ne cerem scuze de la public.

Profil
Născut - 5.10.1975, Reşiţa.
Studii - Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul Universităţii „I.C. Drăgan”.
Pasiuni - Muzica şi arta fotografică.
Experienţă - Contabil.
Familie - Necăsătorit.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite