Resita: PORTRET / Andreea Prisăcaru, viitorul preşedinte al Interact Reşiţa (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta căreia îi place să ajute recunoaşte că viaţa ei s-a schimbat complet de când face voluntariat.

Profil

Născută. 20.03.1992, Reşiţa
Studii. Elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa
Experienţă. De doi ani este membru Interact

Andreea este o adolescentă care pune mult suflet în tot ceea ce face. Ea este membru al organizaţiei Interact de doi ani şi se implică în absolut toate acţiunile propuse de coordonatori. Când a fost mică a practicat handbalul şi înotul, dar a fost nevoită să renunţe la aceste activităţi pentru a-şi dedica timpul şcolii.

„În generală am fost la handbal. Am jucat ca inter-stânga. Am făcut şi cinci ani de înot. Am câştigat şi locul II în concursuri naţionale. Mi-a plăcut acest sport, dar se suprapuneau antrenamentele cu şcoala. Am ales învăţatul. Cred că primii paşi pe care îi facem noi, adolescenţii, pentru o viitoare pregătire profesională, sunt extrem de importanţi”, a spus Andreea.
Adolescenta este sinceră şi deschisă, iar inocenţa o caracterizează. Ea s-a familiarizat acum doi ani cu munca în echipă. Fiind prietenă foarte bună cu actualul preşedinte al Interact, Andreea a fost invitată să participe la una dintre şedinţele organizaţiei.

„Îmi amintesc că la prima şedinţă i-am întâlnit pe toţi membrii clubului. Chiar de la prima întâlnire am aflat toate amănuntele legate de proiectele clubului. Atunci mi se părea destul de dificil, dar implicându-mă cu tot sufletul în toate aceste acţiuni, am început să învăţ din mers. Am avut o perioadă de probă de trei luni, dar am trecut cu bine peste ea. M-am acomodat repede”, a povestit adolescenta.

Are planuri mari

La Interact, Andreea a învăţat să lucreze în echipă, să preţuiască munca celor din jurul ei, să le înţeleagă problemele şi să-şi canalizeze eforturile spre reuşite. „M-a ajutat şi mă ajută, în continuare, această experienţă pe care o asimilez la Interact. M-am implicat în proiectele derulate de club şi am atras noi membri. M-am schimbat de când sunt aici. Am prins încredere în mine, am curajul de a-mi spune punctul de vedere şi de a mi-l susţine. Am avut recent alegeri şi am avut surpriza de a fi aleasă preşedinte. Am să-mi preiau mandatul în 2010. Voi deţine această funcţie timp de un an de zile.  Sper să reuşesc să fac lucruri constructive. Suntem o organizaţie tânără care oferim sprijin celor care au nevoie. Suntem alături de oamenii care au diverse probleme, îi sprijinim şi ajutăm”, a explicat Andreea. Pentru adolescentă, Interact este un mod de viaţă pe care l-a acceptat cu multă uşurinţă, conştientă fiind că toată această muncă de voluntariat este doar în favoarea ei.

Intrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ai propus să faci ca preşedinte al Interact?
Vreau să atrag câţi mai mulţi membri. Vreau să avem o colaborare mai strânsă cu celelalte cluburi din ţară. Să realizăm lucruri constructive.

Te-ai gândit la o viitoare profesie?
Da. Aş vrea să devin jurnalist. Cunoşti multă lume, afli multe lucruri, eşti mereu în contact cu tot ceea ce este nou.

Care este următorul proiect Interact?
Pregătim „Tabăra districtuală“ de pe Semenic. Vor fi 30 de participanţi din ţară.

Ce-i place

„Îmi place să cunosc oameni, să leg noi prietenii. Să ajut, să-mi ofer ajutorul, chiar dacă nu mi se cere acest lucru. Îmi place sinceritatea. Îmi plac tinerii care ştiu ce vor de la viaţă. Îmi place modelling-ul”, a declarat Andreea.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii prefăcuţi, pentru că sunt lipsiţi de caracter. Nu-mi place minciuna şi nu-mi plac cei care mint pentru a putea ajunge acolo unde vor. Nu-mi place frigul”, a mai spus Andreea.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite