Reşiţa: PORTRET / Sergiu Taban face radio cu Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Sergiu Taban face radio cu Adrian Păunescu
Reşiţa: PORTRET / Sergiu Taban face radio cu Adrian Păunescu

Tânărul şi-a petrecut copilăria cântând la vioară şi la pian, iar acum a ajuns maestru de ceremonii.

PROFIL
Născut. 23.03.1977, Reşiţa.
Studii. Facultatea de Drept.
Experienţă. Specialist relaţii publice, moderator
Evenimente.
Familie. Căsătorit.

Isteţ şi cu ureche muzicală, Sergiu Taban spune că a folosit timpul pe care alţi copii îl petreceau stând în faţa blocului într-un mod constructiv. „Eu n-am prea avut copilărie. Timp de opt ani, am studiat vioara şi pianul la Şcoala de Muzică din Reşiţa. Am făcut parte din cor, am cântat în orchestră şi studiam şi acasă, în particular. Toată copilăria mea a fost un studiu. Mă pregăteam pentru Cântarea României, pentru audiţii, pentru acţiunile cu Corul Mioriţa şi Corul Armonia. Pasiunea pentru muzică a fost cultivată în familie”, îşi aminteşte Sergiu.

A vrut să se stabilească în Franţa
Muzica nu-i lăsa timp pentru nimic altceva, motiv pentru care, la un moment dat, a hotărât să renunţe la arcuş. „Devenise obositor şi faptul că nu m-am putut bucura de copilărie ca ceilalţi puşti probabil că m-a determinat să renunţ, deşi era o activitate frumoasă. Am făcut turnee în străinătate, am fost la Monte Carlo, Paris şi în multe alte locuri. Mi-aduc aminte că, în 1996, când am fost în Germania, la München, am lăsat corul când trebuia să ne întoarcem acasă şi am fugit la Paris, iar de acolo, la prietenii mei de la Brest. Am stat câteva luni şi chiar am vrut să mă stabilesc definitiv acolo pentru că Franţa mi se pare cea mai frumoasă ţară. La rugămintea mamei însă, la plânsetele ei la telefon, m-am întors”, povesteşte maestrul de ceremonii.

De la mate-fizică, la emisiune de radio
A renunţat la muzică la sfârşitul clasei a opta. „În loc să urmez cursurile liceului de muzică, am ales unul cu profil real. Am mers la matematică-fizică, apoi am făcut Facultatea de Drept la Lugoj. După terminarea facultăţii, m-am angajat la radio. Se întâmpla asta în 2000. Cinci ani mai târziu, am plecat la UCM Reşiţa, la departamentul Relaţii Publice. La radio am rămas colaborator, unde şi acum moderez emisiuni. De trei ani şi jumătate realizez o emisiune împreună cu maestrul Adrian Păunescu. Este un titan de literatură, de cultură şi nu e deloc uşor să vorbeşti ascultătorilor de la acelaşi microfon. Aşa cum spunea Cristian Buică, Adrian Păunescu este genial chiar şi în momentele de imbecilitate”, explică reşiţeanul.
Sergiu Taban este cunoscut reşiţenilor de la evenimentele mondene, pe care le prezintă mai bine ca oricine altcineva. Meciurile de handbal susţinute de vicecampioana României, UCM Reşiţa, sunt comentate în Sala Polivalentă de acelaşi Sergiu, omul care ridică aproape 2.000 de oameni în picioare de la primele cuvinte rostite la microfon.



Întrebări şi răspunsuri

Ca om de radio, ai fost pus în vreo situaţie mai delicată?
În 2002 am fost trimis să fac un reportaj despre o etapă judeţeană de Viteză în Coastă. M-am pregătit vreo două zile, nu am spus la nimeni şi, la ora concursului, m-am aliniat şi eu la start. Am relatat de la faţa locului despre ceilalţi, dar şi despre mine. Am terminat al doilea la debutanţi.

Ai regretat vreodată că nu ai urmat o carieră muzicală?
A fost un moment în care am prezentat orchestra Filarmonicii Banatul. Acum doi ani, de Crăciun, când am auzit-o, m-am emoţionat şi m-am gândit că poate acolo aş fi fost şi eu acum. Mi-a părut rău când am auzit cât de frumos sunau viorile.

Dacă nu ai fi moderat emisiuni radio, ce altceva ţi-ar fi plăcut să faci?
Aveam şi voce, poate puteam face muzică. În 1995 am câştigat cel mai mare concurs karaoke din judeţ. Totodată, mi-aş fi dorit să ajung pilot, dar nu a fost să fie şi sunt fericit cu ceea ce fac acum.



Ce-i place
„Îmi place să am linişte în familie. Îmi place viaţa şi ceea ce fac. Îmi place să-mi trăiesc viaţa fără a provoca deranj în jurul meu, fără a perturba liniştea celorlalţi. Totodată, iubesc maşinile şi îmi place să mă uit la competiţiile automobilistice, îmi place să joc fotbal, tenis de masă şi să ascult muzică”.

Ce nu-i place
„În primul rând, nu-mi place perversitatea oamenilor. Asta doare foarte mult, să-ţi faci un prieten care nu merită. Să te trezeşti după o vreme că ai fost confident cu un om care nu merita să-ţi fie aproape. Mă deranjează mult prostia, parveniţii şi oamenii care nu înţeleg că banii nu înseamnă totul”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite