Reşiţa: PORTRET / Nicolae Pârvulescu un actor din garda tânără (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Nicolae Pârvulescu un actor din garda tânără (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Nicolae Pârvulescu un actor din garda tânără (GALERIE FOTO)

Unul dintre cei mai tineri artişti ai Teatrului „G. A. Petculescu” crede că cea mai mare mulţumire pentru un om este ca hobby-ul să-i fie şi profesie

S-a născut la Timişoara, dar copilăria şi o parte a adolescenţei le-a trăit la Reşiţa. Din motive obiective, în anul 1998, s-a mutat împreună cu familia la Timişoara, iar în anul 2007 a revenit la Reşiţa ca actor la teatrul „George Augustin Petculescu”. Este unul dintre cei mai tineri actori şi are deja un palmares bogat. Printre personajele cărora le-a dat viaţă se numără Harpagon din „Avarul“ de Moliere, Val-„Orfeu în infern“ de Tennessee Williams şi Chiriac în „O noapte furtunoasă“ de I.L Caragiale.

„Personajul care m-a «gâdilat» cel mai mult a fost Val din «Orfeu în infern» pentru că m-a obligat să caut şi să găsesc înlăuntrul meu părţi pe care nu mi le cunoşteam. De aceea teatrul ne dă şansa să învingem timpul oferindu-ne personaje a căror viaţă o adoptăm şi o trăim din când în când pe scenă“, a povestit Nicolae Pârvulescu.

O viaţă marcată de mari întâlniri

Pentru Nicolae, teatrul, este marea lui realizare. Joacă pe scenă cu pasiune şi este deschis oricând spre ceva nou. Întâlnirea lui cu teatrul a fost una remarcabilă, care îi va marca tot timpul evoluţia artistică.

„Cum am ajuns să fac teatru? Consider că viaţa omului este marcată de marile întâlniri. Cred că această întâlnire cu prietenii şi profesorii mei Alecu şi Alina Reus, actualmente actori şi profesori la Timişoara, m-a determinat să schimb macazul direcţionându-mă către teatru. Socotesc că teatrul românesc este încă un teatru puternic în lume şi este aşa datorită talentului şi a temperamentului pe care îl au atât actorii cât şi regizorii noştri “, a precizat Nicolae. 

Cele trei stagiuni petrecute la Reşiţa au contribuit la completarea lui artistică, iar cel mai important lucru pentru Nicolae este acela că are ocazia să joace pe aceeaşi scenă pe care au jucat mari actori ai României.

Început de carieră

„Din păcate, mentorii noştri au cam început să ne părăsească şi mare parte a teatrului românesc continuă să facă experimente teatrale. În ce priveşte teatrul din Reşiţa, ştiu că acesta a dat mari actori scenei româneşti şi nu pot să nu amintesc aici pe Adriana Trandafir, Luminiţa Stoianovici, Mihai Verbitzki, Ileana Stana Ionescu, George Drăgulescu, Nuni Anestin şi alţii cărora îmi cer scuze că nu i-am amintit. Ar fi păcat ca acest teatru să dispară. După câte am înţeles, se pare că se va transforma într-un teatru de proiect şi să văduvească publicul reşiţean de tot ceea ce ar putea oferi mai departe“, a mai adăugat tânărul Nicolae.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te simţi pe scena de la Reşiţa?
Profesorul meu Alecu Reus ne-a spus odată că devenirea în tearu se înfăptuieşte prin întâlnirea muncii şi a talentului cu şansa. Mulţumesc teatrului reşiţean că ,,m-a adoptat,,, dându-mi şansa să ,,transpir” pe scena lui. Mi-aş dori să vină mai mulţi regizori valoroşi care să mă distribuie în aşa fel încât să pot dovedi atât mie, cât şi publicului că am talent.

Ce ar trebui schimbat în teatrul reşiţean?
Bineînţeles, la fel ca şi în alte domenii, şi în teatrul din Reşiţa nu nuanţa roz este cea preponderentă, lucru care trebuie să ne determine să gândim mai bine să căutăm şi să găsim soluţii mai bune care să constituie motorul nostru, şi nu bariera.

ce-i place
„Îmi plac maşinile şi femeile frumoase. De asemenea, îmi place să călătoresc mult şi, în special, să descopăr locuri noi alături de multe femei frumoase”.
ce nu-i place
„Nu îmi place mediocritatea, lichelismul şi minciuna. Din punctul meu de vedere, este foarte grav că în orice situaţi te poţi lovi de aceste trei aspecte ale tipului modern“.

Profil
Născută - 11 decembrie 1980, Timişoara
Educaţie - Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Muzică secţia - Artele spectacolului de teatru

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite