Resita: PORTRET / George Paraschivoiu, un inginer captivat de rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / George Paraschivoiu, un inginer  captivat de rock
Resita: PORTRET / George Paraschivoiu, un inginer captivat de rock

A învăţat primele acorduri la o chitară care falsa în garajul prietenului său.

Profil

Născut - 23.09.1978
Educaţie - Facultatea de Inginerie de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Experienţă - inginer
Familie - necăsătorit

George Paraschivoiu este un tânăr inginer preocupat să aplice principiile teoretice din matematică şi fizică pentru a crea un produs concret. La polul opus al meseriei pe care o practică, „John”, aşa cum îi zic prietenii, are o pasiune specială pentru muzica rock.

„Deşi am şapte ani vechime ca inginer şi am lucrat în reţele de distribuţie, îmi place foarte mult muzica. Totul a început în 1993, când ascultam alături de prietenii mei din liceu muzică rock. Era un gen diferit pe care am decis să îl experimentez ”, a povestit inginerul.

A început să cânte într-un garaj

Fără nicio pregătire în domeniul muzicii, tânărul a făcut rost de o chitară şi a început să o facă să cânte. „La început am zdrăngănit la o chitară veche care falsa, dar nimic nu m-a împiedicat să merg mai departe. Exersam zilnic cu colegul meu Ovidiu Bot . Cântam la el în garaj şi studiam cărţi pe care le făceam rost de la cunoscuţi. Din păcate, atunci nu existau atâtea mijloace de informare”, a spus chitaristul.  Captivat de muzică şi dornic de a da viaţă chitării, John a urmat şi ore de muzică în particular. „Deşi îmi făceam rost de cărţi şi am studiat  partea de teorie am avut nevoie şi de lecţii avizate. Cristi Iakab m-a îndrumat timp de şase luni . Erau mici trucuri care îmi luau mult timp să le descopăr şi am preferat să învăţ de la un muzicean”, a mai spus tânărul.

Prima chitară, după patru ani de muncă

În anul 1997, la patru ani de la descoperirea acestei pasiuni, George a avut parte de prima chitară adevărată. „În perioada aceea nu se găsea ca acum, tot ce îţi doreşti. Am pus mâna pe o chitară electrică târziu. La noi în oraş nu se găseau, ţin minte că am mers în Craiova să o cumpăr”, a spus John. Meseria de inginer nu a fost niciodată un impediment pentru tânărul atras din ce în ce mai mult de muzică. „Cu timpul am început să ne strângem mai mulţi în garajul prietenului meu şi am dat naştere la o trupă. Noi am numit-o «Hiram». Atunci am realizat pentru prima dată ce înseamnă cu adevărat să cânţi, să faci parte dintr-o gaşcă şi să fi devotat”, a povestit chitaristul.

În căutarea reuşitei

După despărţirea de trupa Hiram au urmat o serie de colaborări şi deşi pasiunea sa a ocupat mereu un loc secund în activităţile pe care le desfăşura, chitaristul nu a renunţat să spere că într-o zi va deveni un artist cunoscut.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost pentru tine cea mai impresionantă apariţie în faţa publicului?
Am avut un şir lung de cântări atât în faţa prietenilor cât şi a publicului, dar o seară specială de care îmi amintesc cu drag este o petrecere organizată adhoc la Rock Café.  Am cântat pentru un grup restrâns de prieteni. A fost o seară specială, încărcată cu emoţii şi multă voie bună.

Ce vei face cu muzica?
În prezent, fac parte dintr-o gaşcă de prieteni foarte entuziastă, care abordează un stil nou pentru mine. Lucrez alături de băieţi pentru a ne perfecţiona şi din dorinţa de a transforma pe viitor această pasiune într-o meserie.

Ce-i place

„Sunt un împătimit al sporturilor de iarnă. Îmi place să schiez, aştept cu nerăbdare să vină iarna să pot urca pe munte. Când timpul îmi permite, îmi place să ies cu prietenii la o partidă de tenis de câmp sau la pescuit”, a spus George.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac invidia, râca şi bârfele spuse în urma ta. Consider că orice neînţelegere trebuie discutată  faţă în faţă. Pentru mine persoanele care nu au curajul să spună lucrurilor pe nume sunt lipsite de caracter”, a adăugat tânărul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite