Reşiţa: PORTRET / Ovidiu Roşu organizează concerte rock (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Ovidiu Roşu organizează concerte rock (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Ovidiu Roşu organizează concerte rock (GALERIE FOTO)

Reşiţeanul îndrăgostit de muzica bună este unul dintre administratorii singurului club de rock din judeţ.

Ovidiu Roşu s-a născut la Turnu Severin, iar de la o vârstă fragedă a urmat cursuri de vioară şi de chitară. Fiind un mare iubitor de muzică, în anii de liceu a pus bazele unei formaţii. „Împreună cu Radu Manafu am înfiinţat o trupă a liceului la care studiam. Eram prezenţi la fiecare petrecere care se organiza. Îmi aduc aminte că abordam o mulţime de genuri muzicale şi ne distram de minune“, povesteşte Ovidiu Roşu.

Primul concert „Celelalte Cuvinte“

Ajuns pe băncile facultăţii din Timişoara, Ovidiu Roşu a continuat să se implice în proiecte muzicale. În anul 1981, mai exact în 13 decembrie, a avut loc la Casa Studenţilor din Timişoara primul concert al trupei „Celelalte Cuvinte“. „Tot cu ajutorul unor prieteni am ajuns să-i cunosc pe cei care acum fac parte din trupă. Chiar din prima zi s-au pus baze solide şi, ca urmare, anul acesta trupa aniversează 28 de ani de existenţă“, spune Ovidiu Roşu, inginerul de sunet al trupei.

Totul din pasiune

În anul 1984, Ovidiu Roşu se căsătoreşte cu Brânduşa, iar un an mai târziu primeşte repartiţie pentru a lucra la Anina. Nemulţumit de cariera sa, în 1989 pleacă la Oradea. „Îmi doream să mă stabilesc acolo, dar am ales să revin la Reşiţa în 1991. Ne era greu să facem faţă distanţei şi nu îmi doream ca fiica noastră să crească şi să nu avem o relaţie strânsă“, îşi aminteşte Ovidiu. Cu toate că avea în continuare concerte cu „Celelalte Cuvinte“, îşi dorea să facă ceva în domeniul muzical şi la Reşiţa.

Printre primele tentative de organizare a unor concerte rock se numără festivalul „Furnal Rock“. „Din nefericire au fost organizate doar două ediţii. Una la Sala Polivalentă din Reşiţa şi una la Secu. Apoi a urmat experienţa White River. Îniţial vroiam să organizăm festivalul la Râul Alb, dar abia a doua ediţie a avut loc acolo. Şi acest festival a rămas fără finanţare“, a adăugat Ovidiu Roşu.

După o întâlnire cu Sorin Minda, finul lui Ovidiu Roşu, se naşte ideea de a face un club pentru tineri, unde aceştia să poată avea ocazia să asculte muzică. Specificul era deja bine stabilit. Concerte rock! „Când am văzut prima dată locaţia, am fost îngrozit. Îi spuneam lui Sorin că va fi mult de lucru. Ne-am împrumutat la bancă şi ne-a pus pe lucru. În 28 aprilie 2007, s-a deschis localul. Din acea zi şi până acum am organizat peste 60 de evenimente. Au fost concerte, seri cu specific“, a mai spus Ovidiu Roşu. Acum, după doi ani de existenţă, clubul adună peste 100 de clienţi.

Întrebări şi răspunsuri

Care este secretul longevităţii în cazul trupei „Celelalte Cuvinte“?

Cred că între noi este o prietenie care pot să spun s-a transmis şi copiilor noştri. La bază nu au stat banii, pentru că, dacă era foarte importantă partea financiară, nu mai activam de multă vreme.

Se face muzică la Reşiţa?
Eu spun că da. Şi chiar se face muzică bună la Reşiţa. Nu de multă vreme au luat fiinţă unele trupe de tineri cum ar fi „Phaser“, „Nativ“ şi „Slide“. Din punctul meu de vedere, aceste trupe promit mult.


ce-i place
„Să mă ocup de muzică. Mai am pasiuni şi pentru schi, dar nu am abilităţi pentru acest sport. De asemenea, îmi place atunci când pot să ajut oameni. Cred că, dacă aş avea bani mulţi, aş fi un bun samaritean“.
ce nu-i place
„În general sunt un tip pozitiv. Şi evit să cred că nu-mi place ceva sau cineva. Problemele încerc să le depăşesc alături de cei dragi şi cu multă gândire pozitivă“.

Profil
Născut - 13 ianuarie 1958.
Studii - Facultatea de Electrotehnică Timişoara.
Familie - Căsătorit cu Brânduşa, au o fată.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite