Reşiţa: PORTRET / Nicole Dolot, viitor matematician pasionat de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Nicole Dolot, viitor matematician pasionat de dans
Reşiţa: PORTRET / Nicole Dolot, viitor matematician pasionat de dans

Micuţa reşiţeancă nu are foarte mult timp liber, dar cu toate acestea are o copilărie foarte frumoasă.

PROFIL
Născută. 06.12.1997, Reşiţa
Educaţie. Elevă în clasa a VI-a a Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Reşiţa.
Pasiuni. Dansul, cărţile horror şi desenele animate



Nicole Dolot este o puştoaică foarte veselă. Îi place să se îmbrace haios, dar cu gust, nu ţine cont de modă, dar este mereu şic. Privirea ei te străpunge, iar fizionomia feţei te avertizează că urmează să dea o replică ce nu poate fi contracarată imediat. Nicole urmează cursuri de dans de patru ani.
Mama ei, care este învăţătoare şi care a studiat mai bine de 13 ani pianul şi vioara, şi-ar fi dorit să o vadă în faţa pianului cu degetele alunecând pe claviatură. Când a fost mică a luat ore de pian, dar Nicole nu a moştenit această dragoste pentru instrumente de la mama ei. Punctul culminant şi finalul carierei de pianistă a fost în momentul în care mama ei a găsit-o cu picioruşele pe claviatură.
„Eu i-am spus mamei că nu-mi place foarte tare să cânt la pian şi că este o pierdere de timp pentru mine. În cele din urmă s-a convins. Acum este foarte bucuroasă că fac dansuri şi mă însoţeşte la toate competiţiile. Are grijă ca toaleta mea şi coafura să fie impecabile şi mă urmăreşte de pe margine. Îmi amintesc că eram timidă, am plâns la început. Dansurile şi colegii de acolo m-au schimbat. Am altă ţinută. Ştiu că suntem o echipă şi mă bucur pentru fiecare pereche care are rezultate”, a spus mica dansatoare. Nicole merge de patru ori pe săptămână la cursurile de dans sportiv. Este mândră că face parte din singurul club din judeţ care este înregistrat la Federaţia Română de Dans.

Vrea să fie dansatoare profesionistă
A participat la mai multe competiţii sportive şi-şi doreşte să fie o profesionistă a dansului latino. Pentru acest lucru face multe eforturi. „Sunt atentă la toate antrenamentele şi muncesc, alături de Silviu, partenerul meu, pentru a da din noi tot ce este mai bun. Uneori suntem obosiţi, dar antrenorul nostru face tot posibilul să ne binedispună la antrenamente. Trebuie să avansăm. Cel mai bun loc pe care l-am luat la dansuri a fost 17. A fost un concurs la care au participat 60 de perechi din ţară”, a spus Nicole. Este fascinată de toaletele dansatoarelor mai mari decât ea şi aşteaptă cu nerăbdare să crească pentru a purta şi ea rochii vaporoase cu paiete sau cu pene şi machiaje vii.
Între cele patru antrenamente, săptămânal micuţa merge şi la ore de matematică. „Am participat cam la toate olimpiadele, dar matematica mă atrage. Îmi place foarte mult geometria. Chiar şi în vacanţă am continuat pregătirea pentru concursurile şcolare”, a mai spus mica dansatoare care a încheiat cu 10 pe linie clasa a V-a.




Întrebări şi răspunsuri
Cum te înţelegi cu partenerul tău de dans?
Foarte bine. Dansăm bine împreună. Este singura mea pereche. Ne mai certăm uneori din cauza figurilor, dar nu este nimic serios, nu stăm supăraţi.

Care este concursul  pentru care ai avut emoţii?
La Bucureşti am fost jurizaţi de dansatorul Mihai Petre. Eu cu Silviu am fost foarte atenţi la ce face el. Ne uitam să vedem dacă ne dă puncte. Când ne-a bifat, am dansat cum trebuie. Atunci am supărat-o pe mama un pic.

Ce faci în timpul liber?
Mă uit la desene animate şi citesc. Sunt fan R.L. Stine. Am citit 16 romane scrise de el. Îmi place suspansul, îmi plac personajele. Nu am sărit niciun rând.



Ce-i place
Îmi place să mă joc pe calculator, să joc Scrable, Europolis sau Poker. Mă joc cu bunicii mei. Am făcut chiar şi o chintă roială. Îmi place că mama mea este foarte tânără şi că mă însoţeşte la toate concursurile. Îmi place să stau seara cu părinţii mei în pat şi să mă pupe de foarte multe ori de noapte bună.

Ce nu-i place
ll Nu-mi plac oamenii care se îmbracă în degrade. Nu-mi plac oamenii necivilizaţi. Nu-mi place să dorm. Nu-mi place că ziua mea este iarna. Aş vrea să fie vara pentru a face o petrecere în aer liber.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite