Reşiţa: PORTRET / Narcis Goian solistul încărcat cu talent artistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Narcis Goian solistul încărcat  cu talent artistic
Reşiţa: PORTRET / Narcis Goian solistul încărcat cu talent artistic

Cărăşeanul îşi doreşte să ajungă un interpret de muzică populară cunoscut, pentru ca fiica sa să fie mândră de el.

Profil
Născut - 07.09.1975
Educaţie - Facultatea de Administraţie Publică „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Experienţă - Referent la Casa de Cultură a  Studenţilor din Reşiţa
Familie - Căsătorit şi are o fetiţă

Narcis Goian este un bănăţean get-beget, care  s-a dedicat, încă de mic, folclorului şi tradiţiei bănăţene. Inspirat de mama sa, care a cântat o scurtă perioadă, tânărul a făcut primii paşi spre lumea artistică încă de la şase ani. „Mi-a plăcut enorm, încă de mic, muzica şi dansul. Cânt şi dansez de la vârsta la care încă nu ştiam ce este muzica. Deşi alţi copii jucau fotbal sau stăteau în faţa blocului, mie îmi plăcea să stau în casă să cos goblen, să o ajut pe mama la mâncare, să cânt, să dansez, cu totul alte preocupări decât ale unui băieţel la vârsta copilăriei”, a povestit artistul.

Dansurile populare într-un cadru organizat le-a început la ansamblul şcolii unde învăţa. „Prima mea activitate într-un ansamblu a fost în şcoala generală. S-a organizat un ansamblu şi nu am ezitat nicio secundă să mă înscriu. Am dansat în ansamblul şcolii până la terminarea clasei a opta. Făceam de drag dans şi părinţii m-au sprijinit. Poate pentru mama eram visul ei neîmplinit şi mi-a fost mereu alături”, a mai adăugat Narcis. Dansatorul şi-a dorit să urmeze un liceu sau o şcoală de muzică pentru a se perfecţiona, însă, acest lucru nu  a fost posibil la momentul respectiv.

Condus spre liceu de mecanică

„Pe vremea aceea era destul de greu din punct de vedere financiar să urmez o şcoală de muzică şi m-am orientat spre un liceu mecanic, o meserie bine văzută la momentul acela”, a spus Narcis. Însă, în toată această perioadă, timpul liber era ocupat de pasiunile sale: muzica şi dansul. Perioada liceului a însemnat pentru tânăr atât o perioadă de maturizare, dar şi de conştientizare a paşilor pe care Narcis dorea să îi urmeze. „Dansam foarte mult, dar îmi plăcea şi să cânt. Ascultam interpreţi consacraţi ai zonei şi făceam exerciţii de cântat în casă. Cumpăram tot ce era nou pe piaţă, ascultam şi încercam să redau. Ca să văd dacă învăţam ceva şi exista un progres în ceea ce făceam mă şi înregistram. Era o simplă înregistrare a vocii mele pe casetă, dar care mă ajuta să aud dacă pot reuşi să cânt”, a mai adăugat Narcis.

Prima cântare a făcut-o la nunta surorii sale

Primul exerciţiu ca solist a fost la nunta surorii sale. „A fost primul examen pentru mine. Am avut emoţii, dar cadrul familial m-a ajutat să transform aceste emoţii. După această apariţie am început să cânt în localurile din oraş”, a povestit interpretul. Au urmat apoi 15 ani de muzică.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost prima colaborare cu un nume cunoscut din folclorul bănăţean?
Am avut o colaborare de aproximativ trei ani de zile cu Minica Ştiopoane. A fost o perioadă de progres profesional, o perioadă frumoasă urmată de alte colaborări cu soliste precum Andreea Voica, Gabi Stanciu sau Petronela Adam.

Care este cea mai mare realizare?
Cea mai mare realizare este fata mea. Datorită ei s-a produs o schimbare în bine a personalităţii mele. Acum îmi doresc mai mult, vreau să cresc mai mult ca peste ani fetiţa mea să fie mândră de tatăl său.

Cum a fost colaborarea cu Ansamblul „Floare Bănăţeană”?
Am activat şi activez şi astăzi în ansambluri de marcă ale zonei. Unul dintre ansamblurile unde m-am simţit foarte bine a fost Ansamblul „Floare Bănăţeană”. Acolo eram cu câţiva ani mai mare decât membrii ansamlului şi îmi plăcea să îi ajut şi să învăţ alături de colegii mei mai mici.

ce-i place
Îmi place pescuitul şi merg ori de câte ori îmi permite timpul, iubesc să mă relaxez în natură. Şi cel mai mult ador să stau cu fetiţa mea. Îmi place să ies în parc şi să mă plimb cu ea.
ce nu-i place
Nu îmi place să fiu minţit şi să primesc ordine. Prefer să fiu dat afară decât să mi se impună ceva. Şi, deşi sunt un gurmand, nu vreau să aud nimic de orez, nu mi-a plăcut niciodată acest fel de mâncare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite