Resita: PORTRET / Andrei Marcovici, antrenor de dans la doar 18 ani (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / Andrei Marcovici, antrenor de dans la doar 18 ani (GALERIE FOTO)
Resita: PORTRET / Andrei Marcovici, antrenor de dans la doar 18 ani (GALERIE FOTO)

Cu doi ani în urmă, tânărul pasionat de mişcare a pus bazele unei noi şcoli de dans de societate în Reşiţa.

Profil

Născut: 23 iunie 1991
Studii: Liceul „Mircea Eliade“ Reşiţa
Familie: Necăsătorit

La îndemnul părinţilor, tânărul Andrei Marcovici a urmat cursurile de dans de societate, organizate la Şcoala Generală Mircea Eliade. Nu mare le-a fost mirarea părinţilor când au observat că fiul lor a făcut pasiune pentru dans.
„Eram în clasa a treia când am început să merg la antrenamente. Mi-a plăcut din prima clipă, iar după primul an de repetiţii am ajuns să particip la un important concurs organizat la Oradea. Este adevărat că pe atunci am ajuns doar în finală, dar cred că pentru început a fost un rezultat bun“, ne-a povestit Andrei Marcovici.

Propria şcoală de dans

După acest concurs, tânărul s-a ambiţionat şi după patru ani de antrenamente serioase a reuşit şi devină în 2005 campion naţional la categoria de 12-13 ani, obţinând acelaşi titlu şi în 2006, la dublă categorie de 14-16 ani şi peste 16 ani. La vârsta de 16 ani, în anul 2007, Andrei Marcovici ia o importantă decizie pentru viitorul său. Astfel, la o vârstă fragedă, când unii tineri abia îşi conturează personalitatea, Andrei pune bazele unei şcoli de dans de societate.
„M-am hotărât să înfiinţez o şcoală de dans de societate. La început mi-a fost greu, dar cu ajutorul unui iubitor de frumos am reuşit să primesc o finaţare ca să pun pe picioare această şcoală. Am început cu 36 de copii, apoi numărul lor s-a dublat. La clasă am copii de grădiniţă, până la tineri de liceu“, a povestit Andrei. În momentul de faţă, şcoala de dans este singura afiliată la Organizaţia Internaţională a Dansului.

Rezultate remarcabile

Fiind o şcoală relativ nouă, tinerii de la „Royal Dance“ au rezultate remarcabile pentru începători. „În anul 2008, la doar un an de la deschidere, am participat la Campionatul naţional de dans organizat la Reşiţa. Mare mi-a fost mirarea când am văzut că elevii mei au reuşit să ajungă în finală. Am fost foarte mândru de ei. Şi sunt în continuare, pentru că văd cum îşi dau silinţa să-şi completeze palmaresul cu premii importante“, a spus tânărul.

Valsul, o relaxare

Pentru Andrei dansul reprezită o adevărată relaxare. „Îmi place mult valsul standard. Este cel mai tehnic dintre toate stilurile şi cel mai important este faptul că mă detaşează cel mai mult de exterior“, a mai adăugat Andrei Marcovici. Acum, la vârsta majoratului, tânărul se împarte între continuarea studiilor şi managementul unei şcoli de dans de societate care are un număr de peste 200 de copii care doresc să înveţe să danseze.

Intrebări şi răspunsuri

Cu ce te mândreşti?
Cu toate că sunt un tip modest, sunt mândru de mine pentru că am realizat acest proiect cu şcoala de dans. Mă bucur că am găsit sprijin din partea celor apropiaţi şi că mă înţeleg în tot ceea ce fac.

Cât de greu este să te împarţi între orele de dans şi şcoală?
Îmi place ceea ce fac. Şi am energia necesară să împac cele două aspecte ale vieţii mele. Sunt mândru de evoluţia elevilor mei şi asta mă face să trec peste greutăţi.

Ce-i place

„Îmi place să merg la orele la care sunt programaţi copii de la grădiniţe. Orele petrecute cu ei îmi înseninează ziua“.

Ce nu-i place

„Lipsa de interes a comunităţii locale. Dansul face parte din cele mai importante arte ale omenirii şi cred că ar trebui sprijinită mai mult această activitate“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite