Reşiţa: PORTRET / Paula Gorgan are o afacere tipic masculină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Paula Gorgan are o afacere tipic masculină
Reşiţa: PORTRET / Paula Gorgan are o afacere tipic masculină

Tânăra le dă sfaturi şoferilor atunci când au probleme cu autoturismele şi de cele mai multe ori le face observaţii pertinente.

Paula Gorgan a avut o copilărie atipică. Alături de cei trei fraţi a fost crescută de bunici în satul Unţeni, din Moldova. Nu a avut o viaţă uşoară şi a fost obişnuită, din copilărie, să-şi ajute bunica. Gătitul, spălatul şi curăţenia făceau parte din activităţile zilnice. Cu toate că a crescut cu nevoi, era mereu scoasă în faţa clasei şi dată ca exemplu pozitiv pentru că era mereu curată şi îngrijită. Este obişnuită să lupte până când îşi atinge ţelul.

„Nu am avut o copilărie normală. Nu am ştiut ce sunt alea jucării. Îmi amintesc că îmi făcea mama păpuşele din cârpă cu ochi din nasturi. Am fost săraci. Îmi amintesc că mergeam 17 kilometri pe jos din sat până la Botoşani după pâine. A fost greu pe vremurile alea. Poate şi de aceea am făcut tot posibilul să reuşesc în viaţă şi sa încerc să-i ofer fetei mele tot ce este necesar”, a spus Paula. A ajuns în Reşiţa când avea 16 ani.  A avut ghinion când s-a prezentat la examenul de admitere în clasa a XI-a.

„Am plecat la examen fără buletin. Nu am fost primită în sală. Atunci am decis să plec din Moldova şi am venit în Banat. Am lucrat o perioadă la un depozit de legume şi fructe. Căram lăzile. Am rezistat un an şi jumătate. Apoi am lucrat în confecţii. După anul 2000 am început să mă gândesc la o afacere. Aşa am deschis magazinul de piese auto”, a explicat Paula. Pe parcursul anului 2006, Paula a fost pusă la o grea încercare. Şi-a pierdut mama chiar în luna în care şi-ar fi aniversat ziua de naştere.

A găsit soluţia în muncă

Pentru a uita de această durere s-a adâncit în muncă. „Atunci am vrut să uit de pierderea mamei. Cea mai bună soluţie a fost munca. Lucram non-stop. De dimineaţă până seara la ora 12.00. Mă ocupam de magazin, de comenzi, de vânzări, dar şi de contabilitate. În 2006 am învăţat şi contabilitatea primară. Am avut un singur angajat, iar acum am trei. Pentru a reuşi trebuie să te implici, să ai răbdare, să vorbeşti frumos cu clienţii”, a explicat tânăra. A învăţat tot ce se putea despre piesele auto, iar în acest moment cunoaşte orice componentă a maşinii şi poate chiar să ofere un echivalent al piesei dacă nu o are în magazin.

„Comunicarea cu clientul este esenţială. Încerc să am contact cu clienţii cât de mult se poate. Contează mult pentru ei să vorbim frumos, să-i întâmpinăm cu un zîmbet. Doar dacă te implici ai rezultate. Noi, comercianţii, depindem de clienţi şi trebuie să conştientizăm acest fapt”, a mai spus Paula.

Întrebări şi răspunsuri

Care este visul tău?
Nu mă las până nu îmi deschid şi un service auto.

Cum reuşeşti să-ţi menţii silueta?
Cred că este foarte importantă mişcarea. Merg zilnic la sală. În fiecare dimineaţă la ora 08.00 fac fitness. Am făcut şi cinci ani de dansuri. Şi sportiv, şi de societate. Noi, femeile, trebuie să facem eforturi să arătăm bine, să facem tot posibilul pentru a nu ne neglija.

Banii schimbă caracterul omului ?
Multe persoane care au bani uită de unde au plecat. Nu cred că banii ar trebui să schimbe caracterul omului.

ce-i place
„Îmi plac lucrurile simple care mă fac fericită. Îmi place să ascult muzică, să fac sport, să mă relaxez. Îmi plac excursiile. Cel mai mult îmi place să-mi petrec timpul cu Diana, fiica mea, şi să fac totul pentru ea. Nu vreau să-i lipsească nimic“.
ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii falşi. Nu-mi place minciuna. Eu sunt o persoană directă şi aş vrea ca toţi cei care sunt în jurul meu să fie la fel. Nu-mi plac persoanele care nu luptă pentru a-şi atinge visul“.

Profil
Născută - 17.05.1970, în Botoşani
Educaţie - Studentă a Facultăţii de Management
Ocupaţia - Administrator al unui magazin de piese auto
Familie - Necăsătorită, o fată de 20 de ani, Diana

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite