Resita: PORTRET / Gabriela Bunda, profesionistă în împletit cocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / Gabriela Bunda, profesionistă  în împletit cocuri
Resita: PORTRET / Gabriela Bunda, profesionistă în împletit cocuri

Una dintre cele mai cunoscute coafeze ale Reşiţei modelează cu plăcere părul şi a câştigat mai multe concursuri de coafat.

Profil

Nascută. 15.11.1972.
Studii. Liceul Industrial din Bocşa.
Familie. Căsătorită, are o fată de 16 ani.

Gabriela este una din coafezele cele mai apreciate din Reşiţa. Povestea pasiunii sale începe încă de la vârsta fragedă, când o tundea şi coafa pe sora sa mai mică. „Eram pasionată de frumos, vroiam să tund şi să aranjez părul încă de mică. Mă jucam cu sora mea de-a coafatul. Făceam practică pe ea”, a povestit coafeza.

S-a perfecţionat la sat

La terminarea liceului Gabi a urmat un curs de calificare în coafură, era singura meserie cu care tânăra se identifica. După şase luni, a început să aranjeze podoabele capilare ale vecinelor. „Locuiam în Berzovia şi, pentru că nu aveam o practică, am început să exersez prin vecine. Am luat  prietenele şi toate femeile din localitate la rând, dar aşa am reuşit să învăţ. Îmi doream foarte mult să ajung să mă perfecţionez”, a spus Gabriela.

Deşi a avut o perioadă în care a lăsat departe pasiunea pentru a se alătura şi a-şi urma soţul, Gabriela nu a renunţat niciodată la visul său, de a deveni o profesionistă. „Am avut o perioadă de pauză în care mi-am întemeiat o familie dar şi în acest timp m-am dedicat pasiunii”, a spus doamna Bundea.

Primul coc nu i-a ieşit

După zece ani, coafeza s-a angajat pentru prima dată la un salon din oraş. „Am avut mari emoţii. E altceva să lucrezi la scaun. Dar pentru mine nu a existat niciodată nu pot, nu ştiu! Primul coc nu a ieşit aşa cum mi-am dorit. Clienta nu a zis nimic atunci, s-a ridicat şi a plecat dar sunt sigură că nu i-a plăcut. Dar am avut ambiţie şi îmi doream tot timpul mai mult”, a povestit Gabriela.   

Dorinţa şi pasiunea pentru cocuri a Gabrielei s-a extins în timp. Prin ore de muncă şi exerciţiu ea a ajuns să transforme o simplă freză într-o operă. „Trecerea timpului a făcut să îmi doresc mai mult de la mine. Dacă într-o perioadă am făcut freze comerciale, după primul concurs la care am participat am realizat ce pot face două mâini”, a  povestit femeia.

Concursuri de coafat

Ambiţioasă, reşiţeanca a început să partice la concursuri pentru a-şi testa capacităţile şi talentul.
„Primul concurs a fost în cadrul societăţii noastre. Acolo m-am calificat şi am mers la Bucureşti. În capitală am fost aproximativ 70 de profesioniste. Am fost singura coafeză din Banat care a reuşit să se califice la acest concurs. A fost o experinţă din care am avut de învăţat şi din acel moment fiecare freză am transformat-o într-o creaţie pe care mi-am pus propria amprentă”, a explicat Gabi.

Intrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai bun premiu obţinut?
Anul acesta la Bucureşti am câştigat locul al treilea  la concursul organizat pe ţară, intitulat „Naţionala Matrix”. 
  
Care este hair-stilistul din România care îţi place cel mai mult?
Una din cele mai bune stiliste din punctul meu de vedere este Alina Crişan din Oradea. Este exact pe gustul meu, are nişte creaţii superbe şi este un om care nu are reţineri în a te învăţa şi a explica tainele acestei meserii.

Cum este acum ca profesor pentru alţi pasionaţi?
O parte din tinerii care vin la cursuri sunt interesaţi să înveţe. Am reuşit să le predau tehnicile acestei meserii si sunt bucuroasă că pot să împărtăşesc aceste taine şi altor persoane.

Ce-i place

„Îmi plac foarte mult hainele şi pantofii, sunt o iubitoare de estetic şi ţin foarte mult la felul cum arăt. Îmi place ca puţinul timp liber să îl petrec gătind şi  cu familia, merg la mama la Berzovia la fiecare sfârşit de săptămână”, a povestit Gabi.

Ce nu-i place

Gabriela Bunda, experta în cocuri, mărturiseşte că nu suportă oamenii care ocolesc adevărul. „Nu îmi place ipocrizia, prefer ca să mi se spună lucrurilor pe nume. Am ajuns să ţin o distanţă faţă de persoanele care nu ştiu să mă aprecieze aşa cum sunt”, a spus coafeza.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite