Reşiţa: PORTRET / Gabriel Preda îi face pe reşiţeni să danseze în discoteci (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Gabriel Preda îi face pe reşiţeni să danseze în discoteci (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Gabriel Preda îi face pe reşiţeni să danseze în discoteci (GALERIE FOTO)

Tinerii care merg la petreceri îl cunosc mai bine după numele de DJ Pasaross.

PROFIL
NĂSCUT. 20 ianuarie 1984.
EDUCAŢIE. Liceul „Alexandru Pop“ Reşiţa.
FAMILIE. Necăsătorit.


Gabriel Preda a reuşit să-şi îndeplinească visul de a deveni DJ. Totul a plecat dintr-o simplă joacă. Astăzi, muzica pentru el reprezită un mod de viaţă. A realizat acest lucru odată cu apariţia computerului.
„Tehnologia avansată a adus cu ea şi deschiderea spre ţările civilizate. Am avut acces la stilurile muzicale care mi-au influenţat personalitatea artistică“, a spus Gabriel. Cu ajutorul unui prieten a învăţat să mixeze, iar în momentul de faţă este unul dintre cei mai apreciaţi DJ din Reşiţa.
„Ascultam foarte multă muzică. Pe vremea aceea eram fascinat de Michael Jackson. Pe zi ce trecea îmi imaginam tot felul de mixaje şi tot felul de prelungiri ale pieselor. Cred că de aici a plecat pasiunea mea pentru creaţii muzicale“, a povestit Gabriel Preda.

„Oamenii vor comercial”
Cei mai mulţi reşiţeni îl cunosc după numele de scenă, DJ Pasariss. „Mi-am dorit foarte mult să fac ceva legat de muzică. Prima dată am mixat acum cinci ani în discoteca Rainbow, care ulterior s-a desfiinţat. În momentul de faţă, îmi desfăşor activitatea la clubul Deja Vu din apropierea Stadionului de Atletism“, a mai adăugat Gabriel.


image


Genurile muzicale preferate ale tânărului sunt minimal şi tech-house. „În cluburile din România se ascultă muzică comercială. De exemplu, dacă nu ai în program Inna, Morris, Deep Side, oamenii pleacă din discotecă. Eu prefer un gen mai aparte“, a explicat DJ Pasariss.
Face totul din pasiune, cu toate că pentru a realiza un megamix este nevoie de o oră întreagă. „Dacă ai totul pregătit, un megamix de bună calitate poate dura şi o oră“, a povestit DJ Pasariss.

Doar o pasiune
Pasiunea lui nu-i poate încă asigura existenţa .„Deocamdată, pentru mine nu a răsărit soarele. Foarte greu ajungi să faci bani din muzică. De exemplu, nu eşti băgat în seamă la nivel înalt. Din punctul meu de vedere, producţia muzicală este o mare afacere, iar dacă nu ai un buget foarte mare şi un impresar, nu realizezi nimic“, a spus DJ Pasariss.

image



Pentru că este un tânăr foarte ambiţios, DJ Pasaross are deja planuri de viitor. „Am pus bazele unui proiect nou. Alături de doi prieteni dorim să facem producţie muzicală. Proiectul se numeşte «CpC», dar încă lucrăm din greu la el“, a mai adăugat DJ Pasariss.



Întrebări şi răspunsuri
Ce muzică place reşiţenilor?
Publicul reşiţean cred că este foarte greu de satisfăcut din acest punct de vedere. Nu cred că este deschis spre ceva mai nou. Cultura muzicală cred că ar trebui să fie mai vastă.

Cât de mult le place reşiţenilor să se distreze?
În clubul unde eu mixez vin foarte mulţi tineri. Cu toate că la nivel naţional se simt aspectele crizei economice, tinerii fac tot posibilul să se distreze. Le place mult să danseze şi să asculte muzică. Eu zic că este un lucru îmbucurător atâta timp cât nu ascultă manele.



Ce-i place
„Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii şi cu familia. Atunci când am mai mult timp liber, îmi place să-i studiez pe politicieni. De asemenea, îmi place mult ce fac şi sunt mulţumit atunci când văd că tinerii se simt bine când vin în club”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac manelele şi prostia. Sunt dezamăgit de multe lucruri din jurul meu, dar ceea ce eu detest cel mai mult este să fiu trădat de cei apropiaţi, mai ales când vine vorba de lucruri serioase şi eu mă bazez pe ei”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite