Reşiţa: PORTRET / Carina Dumitru trăieşte şi se exprimă prin muzică şi desen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra reşiţeancă este solista vocală a trupei Phaser de doi ani de zile şi îşi doreşte foarte mult să devină designer de ambient. Carina Dumitru este o fire pasionată încă de mică de artă. Pasiunile sale sunt muzica şi desenul.

PROFIL
Născută - 30.09.1990, la Reşiţa
Educaţie - Liceul “Traian Lalescu”, secţia de matematică-informatică
Experienţă - Solistă a trupei Phaser
Familie - Necăsătorită

Încă de la primii paşi, Carina a fost absorbită de mirajul muzicii şi fiecare desen pe care tânăra îl schiţa era acompaniat de un cântec.
„Am avut încă de mică aceste pasiuni. Încă de la vârsta de cinci ani ascultam rock clasic alături de tata. Poate nu realizam atunci, în timp ce mă jucam, că muzica va fi una dintre preocupările mele viitoare, însă îmi plăcea să cânt şi să ascult muzică. Dar, toate acestea le combinam cu desenul, talent pe care eu cred că l-am moştenit de la tatăl meu”, a povestit solista.

Nu s-a dus la liceu de artă
Chiar dacă era pasionată de artă şi de muzică, Carina nu a urmat un liceu de profil, alegând să studieze un liceu cu profil uman. Tânăra a ales să urmeze cursurile Liceului Traian Lalescu, acolo unde a învăţat, din clasa I, până în clasa a XII-a. „Şcoala nu mi-a îngrădit niciodată pasiunile şi am avut plăcerea ca profesorii mei să mă îndrume. Am fost şi în corul şcolii, cu care am participat la diferite serbări. Doamna Bădescu, profesoara de muzică, m-a ajutat foarte mult să-mi formez vocea. De la dânsa am învăţat primii paşi în muzică”, a spus Carina. Talentul şi dorinţa de a fi pe scenă s-au manifestat încă din clasele primare, când Carina participa la serbările şcolare.

Prima apariţie pe scenă
„Am urcat pe scenă pentru prima dată în clasa a II-a. Atunci am interpretat un cântec popular alături de un coleg. A fost emoţionant să vezi cum toată lumea se uită la tine şi aşteptă să cânţi, dar am reuşit să ne descurcăm deşi, la acea vârstă, nu realizam ce înseamnă scena”, a mai povestit tânăra. Sprijinită de părinţi în deciziile pe care le-a luat, Carina a acceptat în urmă cu doi ani de zile să facă parte din trupa Phaser.
„Cu Radu Racz am fost colegă de clasă. El, împreună cu Răzvan Pomoja, m-au invitat să cântăm la o serbare. Atunci, băieţii m-au ascultat şi apoi au decis să mă ia în trupa pe care o formau. Ei au zis că vocea mea este exact ce au nevoie şi, de atunci, formăm o echipă. A fost o bucurie pentru mine, nu am ezitat, era exact ce îmi doream”, a mai adăugat Carina.

Nu a uitat de desen
Tânăra nu a uitat nicio clipă de desen, chiar dacă muzica îi ocupa timpul. “Desenam şi făceam vocalize. Acum mă pregătesc să dau la design ambiental şi am să merg în paralel cu cele două pasiuni”, a mai adăugat interpreta.

Întrebări şi răspunsuri
Care este pictorul tău preferat ?
Îmi plac pictorii suprarealişti. Îmi plac enorm picturile duse la extrem. Dali Salvador este preferatul meu. Mi-a plăcut enorm conceptul acestuia despre dilatarea timpului exprimată prin ceasuri care se scurgeau.

Cum  a fost în platou la emisiunea lui Răzvan şi Dani ?
A fost prima apariţie televizată la nivel naţional. Îmi amintesc cu drag de această emisiune. Acolo am cântat prima dată playback şi mi se părea foarte ciudat, noi fiind adepţii muzicii live.

Care este artista sau artistul preferat?
Interpreta care mă inspiră este Dolores O` Riordan. Este o solistă de origine irlandeză care are un timbru vocal foarte interesant.


Ce-i place
„Îmi place foarte mult teatrul, iubesc tot ce ţine de artă, de frumos. Îmi plac florile, îmi place să socializez. Îmi place să cunosc şi să experimentez culturi şi tradiţii diferite”, a spus Carina.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac minciuna şi prostia aberantă. Este bine să spunem lucrurilor pe nume. Nu îmi place mâncarea franţuzească. Am fost în Franţa într-un schimb de experienţă şi cred că am slăbit câteva kilograme”, a spus tânăra.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite