Reşiţa: PORTRET / Ana Nicoleta Ciuhurezu luptă din greu pentru a face carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Ana Nicoleta Ciuhurezu luptă din greu pentru a face carieră
Reşiţa: PORTRET / Ana Nicoleta Ciuhurezu luptă din greu pentru a face carieră

Prima medalie naţională obţinută a fost la juniori I, la puţin timp după ce aceasta a păşit prima dată în sala de sport.

PROFIL
Născută - 04.12.1992
Educaţie - Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa
Ocupaţie - Luptătoare
Familie - Necăsătorită


Ana Nicoleta Ciuhurezu s-a născut în Gorj, într-o localitate care nu îi oferea tinerei mari şanse de reuşită, însă care i-a oferit ocazia de a face cunoştinţă cu marea sa pasiune. “Oraşul în care m-am născut este un oraş mic în care şansele de realizare nu sunt foarte mari. Îmi doream să fac sport, dar la Clubul Sportiv din oraş erau doar trei secţii: fotbal, box şi lupte. Atunci am ales să fac lupte. La început era o modalitate de a petrece timpul liber util. Atunci nu am ştiut că această activitatea extraşcolară va lua amploare”, a explicat tânăra.

Joacă transformată în performanţă
Ambiţioasă şi mereu preocupată de a face lucrurile corect, Nicoleta a devenit în timp una dintre cele mai pricepute sportive ale clubului gorjean. Simpla sa joacă s-a transformat, în timp, în performanţă. „În momentul când m-am înscris la lupte nu m-am gândit niciun minut că am să fac performanţă. Era o joacă pentru mine care apoi s-a transformat într-o  responsabilitate“, a adăugat sportiva. Munca şi talentul fetei au ieşit în evidenţă după trei ani de antrenamente. Observată de selecţionerii echipei naţionale de lupte, Nicoleta a fost chemată să participe la competiţii alături de eliteleţării. „Domnul profesor Adrian Dacica m-a chemat să vin la Reşiţa după ce am avut prima participare alături de lotul naţional de lupte. Deşi mi-a fost greu, nu am ezitat să plec de acasă. În 2005 m-am mutat la Reşiţa unde am cunoscut a doua mea familie care m-a îndrumat şi sprijinit pe parcursul activităţii mele“, a mai spus luptătoarea.

Prima participare la Europene în 2008
Nicoleta a dovedit în scurt timp că încrederea şi speranţele celor care au îndemnat-o să meargă  spre performanţă nu au fost în zadar. „Am avut parte de prima participare la o competiţie internaţională anul trecut. Atunci am participat la Campionatele Europene de lupte. Am ieşit pe locul nouă din douăzeci de participante însă pentru mine a fost o experienţă bună“, a spus Nicoleta Ciuhurezu.
Îşi doreşte să devină arbitru
Campioana naţională a României îşi doreşte ca performanţele pe care le-a obţinut să nu rămână simple amintiri la finalul activităţii sportive. „Îmi doresc să continuu în acest domeniu, însă nu ca antrenoare, ci ca arbitru. Cred că această meserie se potriveşte chiar şi unei femei“, a mai spus sportiva.


Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost la Campionatele Europene de anul acesta?
Este ce-a de-a doua partici-pare la această competiţie. A fost greu am avut adversare puternice. Însă am avut ocazia să obţinem un loc bun: locul cinci.

Cum a fost primul titlu obţinut?
Prima medalie pe care am câştigat-o a fost în 2003 la „Campionatul Naţional de Copile“. Era cea mai mică grupă, la juniori I. Acolo am ieşit campioană naţională.

Care este destinaţia ta preferată din ţările pe care le-ai vizitat?
Ţara care m-a impresionat este Italia. Am ajuns să vizi-tez oraşe precum Sorento, Genova, Napoli şi mai multe staţiuni. Îmi place foarte mult arhitectura oraşelor şi accentul pus pe cultură.



Ce-i place
“Îmi place mişcarea în general. Ascult muzică, citesc cărţi, preferatele mele fiind noile apariţii. Şi în puţinul timp liber rămas aleg să mă relaxez la bazinul de înot”, a spus sportiva.


Ce nu-i place
“Nu îmi place să mă plictisesc, sunt o fire dinamică şi iubesc mişcarea. Deşi îmi place muzica şi ascult orice gen, manele sunt o categorie care nu îmi plac”, a mai adăugat Nicoleta Ciuhurezu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite