Reşiţa: PORTRET / Aurel Cimpoeru face performanţă cu luptătorii reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Aurel Cimpoeru face performanţă cu luptătorii reşiţeni
Reşiţa: PORTRET / Aurel Cimpoeru face performanţă cu luptătorii reşiţeni

Cariera craioveanului a început în şcoala generală. Slăbuţ dar foarte arţăgos, viitorul luptător a participat la diverse concursuri, iar în prezent este antrenor în Reşiţa

Profil
Născut - 9 martie 1974, la Craiova.
Studii - Şcoala de antrenori, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Familie - Căsătorit, două fete.
Pasiuni - Luptele, pescuitul


Aurel Cimpoeru este astăzi omul din spatele celor mai valoroşi luptători din Reşiţa. Este antrenor de lupte şi îi pregăteşte pe cei mai tineri luptători care vor duce numele Reşiţei pe culmi. Cu toate acestea, povestea craioveanului ascunde o vastă istorie în tainele luptelor de contact. Totul a început pe vremea copilăriei sale.
„Când eram copil eram slăbuţ şi foarte mic de statură. Îmi plăcea să am contact cu oamenii, eram mai arţăgos din fire. Atunci a venit la şcoală primul meu antrenor, Eugen Cârciumaru, şi diriginta i-a dat o listă cu câţiva copii mai năstruşnici. Eu eram cap de listă“, a povestit sportivul.
De acolo nu a mai fost mult până când micul Aurel s-a făcut remarcat. Antrenorul său a rămas impresionat şi uimit în acelaşi timp. Trei ani mai târziu a venit şi primul său titlu. A obţinut titlul de campion naţional la Campionatul Naţional Şcolar.

Munca l-a dus pe culmile succesului
Cea mai mare performanţă a lui Aurel Cimpoeru a venit după multă muncă. S-a clasat pe locul şapte la Campionatele Mondiale de Tineret în anul 1992, făcând aceeaşi performanţă şi la Campionatele Europene de Tineret în acelaşi an. „Deşi eram mai mici de vârstă, aşa erau vremurile atunci, nu ne duceau la competiţii de juniori cum îi ducem noi pe băieţi astăzi. În perioada următoare am câştigat câteva grandprix-uri, cel al Macedoniei în 1996, am şase titluri de campion naţional la seniori“, a spus luptătorul Cimpoeru.
Decizia lui Aurel Cimpoeru de a se face antrenor a venit de la sine. Nu a stat foarte mult pe gânduri când i s-a propus să îi înveţe pe sportivii reşiţeni ceea ce el ştie.

De la performanţă la antrenorat
„Am în sânge sportul ăsta. Mi-a plăcut să-i învăţ pe copii tot ceea ce am învăţat eu. Şi pe lângă asta continui să studiez în domeniul luptelor. Sunt tot timpul preocupat de ce este nou, de ce se lucrează în afară, de ce lucrează cei mai buni sportivi de afară. Mă refer aici la iranieni, la ruş, la japonezi. Fiecare dintre ei are alt stil şi căutăm să vedem ce ni se potriveşte nouă cel mai bine“, a spus antrenorul.
Din punctul său de vedere, în vremurile noastre este mult mai greu să facă performanţă cu cei mici. Asta pentru că este din ce în ce mai greu ca cei mici să fie aduşi la sală, într-o lume bombardată de tot felul de anturaje de calculatoare şi opotunităţi pe care trecutul nu le oferea. „Se mai poate face totuşi doar de cei care vin să transpire în sală. Aceştia ajung să facă performanţă în luptă“, a spus Aurel Cimpoeru.


Întrebări şi răspunsuri

Este mai uşor să faci performanţă cu fetele sau cu băieţii?
Ca muncă este mai greu cu fetele, dar ca rezultat este mai uşor. Ele trebuie înţelese, trebuie convinse să facă ceva, nu obligate. Pe când la băieţi, le-ai spus o dată, a doua oară, şi ei trebuie să facă. La fete trebuie să le convingi, e multă muncă de lămurire. Prind şi puţin mai greu decât băieţii. Dar faci mult mai uşor performanţă cu fetele.

Cum v-aţi simţit prima dată când aţi câştigat titlul de campion naţional?
La seniori a fost cel mai frumos, asta se întâmpla în anul 1996. Când am mers la campionat, tuturor celor care mă întrebau ce fac le ziceam că am venit să ies campion. Atât de determinat şi de hotârât eram încât am câştigat detaşat în faţa unor sportivi foarte valoroşi care erau medaliaţi şi la europene şi la mondiale.


Ce-i place
„Sunt multe lucruri care-mi plac în afară de lupte. Îmi place să stau cu familia, chiar dacă nu prea am timp. Îmi place pescuitul. Nu am avut timp să profit de locurile judeţului, pentru că sunt foarte multe, ca să pot să pescuiesc“, a declarat Aurel.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii duplicitari. Ăsta este lucrul pe care îl detest cel mai tare. În rest, pot spune că mă acomodez oricărei situaţii“, a mai spus luptătorul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite