Reşiţa: PORTRET / Carmen Bratu pediatrul care atacă orice problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Carmen Bratu pediatrul care atacă  orice problemă
Reşiţa: PORTRET / Carmen Bratu pediatrul care atacă orice problemă

A învăţat să ajute oamenii şi face abstracţie de aparenţe pe care le consideră înşelătoare. Se bucură de fiecare moment şi ignoră lucrurile care o pot întrista.

Carmen Bratu este o doamnă activă care este fascinată de tot ceea ce este nou. Îi plac provocările, nu-i place monotonia şi încearcă să facă mereu câte ceva. Crede în destin şi este ferm convinsă că oricât de mult am încerca să parcurgem un alt drum uşile se închid, iar viaţa ne duce pe cel care trebuie, cel care este hotărât. Carmen Bratu este un medic primar pediatru care a reuşit să comunice cu micuţii, chiar dacă aceştia au numai câteva luni.

A vrut să fie genetician

„În acest moment nu mi-aş schimba specializarea pentru nimic în lume. Iniţial am vrut să mă fac medic genetician. Am participat în liceu la olimpiada naţională de biologie. Am susţinut examen de admitere la Facultatea de Biologie de la Cluj, dar nu am reuşit. Se intra cu medii foarte mari. Anul următor am intrat la Timişoara la Facultatea de Pediatrie. Acum realizez că dacă reuşeam să mă specializez în genetică nu aş fi avut foarte multe şanse în România pentru că la noi cercetarea este aproape inexistentă”, a spus Carmen Bratu. După absolvirea facultăţii, medicul specialist Carmen Bratu a ajuns la Oraviţa. A stat aici doar opt luni. S-a reîntors în Reşiţa şi a lucrat cinci ani la leagănul de copii. „A fost o adevărată experienţă pentru mine. Acolo am învăţat ce înseamnă compasiunea. Am făcut eforturi foarte mari să nu mă ataşez mult de micuţii de acolo. Erau copii cu multe probleme, am şi năşit câţiva. Ataşamentul crează starea de separare şi produce suferinţa”, a explicat Carmen.

Fascinată de medicina complementară

Medicul pediatru a lucrat şi în Spitalul Judeţean din Reşiţa, dar a fost şi inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, loc în care a învăţat ce înseamnă managamentul sanitar. Acum lucrează în propriul cabinet de pediatrie, dar este fascinată de medicina complementară.

„În urmă cu trei ani am început să studiez biorezonanţa. Am vrut să văd dacă pot. La început a fost greu, dar am citit mult, am participat la cursuri de Terapie Complementară şi Alternativă, am aprofundat cururile de energie vibraţională. Aparatul de biorezonanţă oferă una dintre cele mai simple şi rapide căi de determinare a stării energetice a organismului. Prin ataşarea unor electrozi, corpul este stimulat cu semnale electrice. Răspunsurile la aceste semnale sunt monitorizate şi înregistrate computerizat, permiţând să se stabilească dezechilibrele existente la nivelul diferitelor organe si regiuni”, a explicat Carmen Bratu.

Întrebări şi răspunsuri
Aveţi timp liber?
Am timp liber şi mă bucur mult de el. Îmi place să mă uit la filme şi să citesc cărţi de specialitate.

Cum este generaţia actuală?
Sunt mult diferiţi de noi. Sunt foarte inteligenţi adolescenţii, ştiu multe. Trăiesc alte vremuri. Se poate vorbi cu ei orice.

Cum comunicaţi cu micuţii pacienţi?
Reuşesc să fac asta. De multe ori mă gândesc la ceva şi reuşesc să le transmit ce trebuie să facă. Chiar dacă sunt mici şi nu ştiu să vorbească, ei pot să transmită multe. Mamele trebuie să ştie că toate stările prin care trec se resimt, în primii ani de viaţă de către cei mici.

ce-i place
„Îmi place tot ceea ce există. Am învăţat să-mi placă tot. Am câteva principii după care mă ghidez. Nu iau totul ca pe ceva personal, încerc să dau tot ce este mai bun din mine, fac tot ce-mi stă în putere pentru a ajuta pe cineva şi nu am regrete.”
ce nu-i place
„Nu cred că există ceva ce nu-mi place. În timp am învăţat să mulţumesc pentru tot ceea ce mi se întâmplă”.

Profil
Născută - 19 noiembrie 1962, Reşiţa
Educaţie - Universitatea de Medicină Timişoara, Facultatea de Pediatrie
Experienţă - Medic primar pediatru
Familie - Căsătorită, doi copii, Alina şi Alexandru

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite