Reşiţa: PORTRET / Diana Bobar dă viaţă schiţelor de desing (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Diana Bobar dă viaţă schiţelor de desing (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Diana Bobar dă viaţă schiţelor de desing (GALERIE FOTO)

În vârstă de 22 de ani, tânăra are propriul atelier unde crează haine.

Diana Bobar a pus pe picioare propriul său vis, acela de a avea un atelier în care să creeze piese vestimentare. Mereu tonică şi încrezătoare în visele sale, tânăra de numai 22 de ani face zilnic zeci de schiţe pe care apoi le coase. „Am avut mereu o inclinaţie spre desen. Pictam încă din clasa a parta. După care în facultate ceva s-a schimbat probabil pentru că toată lumea îmi spunea că nu am ce să fac cu pictura mai departe”, a spus designerul.

Copia schiţe din reviste

Primele schiţe pe care Diana le-a aşezat pe foaie au fost doar nişte copii din revistele de modă pe care le adora. „Am primit o revista Vogue veche, de la prietenii părinţilor din Germania. M-a fascinat şi copiam din ea advertoriale şi pictoriale”, a povestit creatoarea. Deşi era talentată şi desena cu pasiune, Diana s-a lovit de refuzul mamei sale, care la acel moment nu era de acord să meargă la o şcoală de specialitate. „Cu greu am convins-o şi să dau examen la pictură, sub pretextul că e cea mai de bază secţie şi că de acolo pot mai departe să fac ce vreau. Ea tot timpul a vrut să mă facă informatician”, a mai spus Diana.

Intrarea la facultatea a însemnat pentru tânără noi orizonturi. „În  facultate mi-am făcut blogul de modă şi am început să mă documentez tot mai mult despre istoria costumului şi despre colecţiile ce apăreau şi scriam totul pe blog”, a zis fashion designerul.

O fire pasionată de noi experienţe, Diana cumpăra haine second hand şi organiza şedinţe foto cu prietenele sale şi îşi prezenta creaţiile pe blogul său. „Am început de jos, încet site-ul a devenit cunoscut în jurul meu şi chiar în străinătate.  Apoi, într-o vacanţă, pentru că nu prea aveam ce face, am început să modific tot ce găseam prin dulap de la rochiile vechi ale mamei la cămăşile de mătase, nepurtate, ale tatălui meu. Tăiam şi coseam apoi făceam topuri şi bluze  cu care ieşeam în oraş”, a explicat tânăra.

Pentru că, ţinutele sale recondiţionate erau apreciate de cei din jur designerul a decis să se apuce de o colecţie adevărată. „În prima zi din 2007 am hotărât să îmi fac o colecţie. Am împrumutat o maşină veche de cusut, am căutat pe net după tipare de bază pe care să pot să le folosesc pentru croi şi am început să fac rochii. Iniţial le făceam pe mărimea mea. Apoi am şi fotografiat prima colectie”, a mai spus tânăra.
Încurajată de aprecierile primei colecţii, Diana nu s-a oprit şi a făcut un atelier în care coase zeci de rochii şi articole vestimentare pe care le promovează pe blogul său.

Întrebări şi răspunsuri

De unde te inspiri pentru colecţiile tale?

Din flori, pictură, acum chiar pregătesc o colecţie inspirată din sculptură. Artă în general în toate formele ei. Am multe haine pe care pictez sau le sprayez în degrade ca să le dau efecte interesante.

Ţinutele sunt unice?
Nu lucrez în serie şi nu cred că am să lucrez vreo dată. Pentru că îmi place să personalizez cât mai mult fiecare piesă pentru fiecare clientă. Vreau ca fiecare piesă vestimentară să fie unică.

Vei merge mai departe cu această pasiune?
Vreau să am un magazin propriu, să distribui pentru o reţea de magazine în toată lumea. Vreau să merg la târguri de modă, să am un parfum care să îmi poarte numele şi să fac o linie de haine de bărbaţi şi copii. Mi-ar plăcea ca numele meu să se transforme într-un brand complex.

ce-i place
Îmi place foarte mult să merg în parc, să mă relaxez. Îmi place să fac fotografii sau styling, să gândesc sedinţe foto interesante, să caut haine şi accesorii potrivite pentru o anumită poveste sau pentru un anumit look. Şi pot să spun că îmi place foarte mult şi să pictez.
ce nu-i place
Nu prea îmi place să lucrez sub stres. Nu îmi place nici să mănânc carne, din această cauză sunt vegetariană de cinci ani. De asemenea, nu îmi plac oamenii care întârzie.

Profil
Născută - 15 febuarie 1987
Studii - Facultatea de Arte Plastice, secţia Pictură din Timişoara
Ocupatia - Fashion designer
Familia - Necăsătorită

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite