Reşiţa: PORTRET / Remus Marta a adus stilul irlandez în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de un grup de prieteni, printre care şi irlandezi, Remus schimbă modul de distracţie al cărăşenilor cu petreceri de import.

Remus Marta şi-a dorit de foarte mult timp să aibă un loc unde să se întâlnească cu prietenii. Pentru că este un tip foarte ambiţios şi pentru că a înţeles faptul că este important să ai un venit sigur, împreună cu familia a înfiinţat mai multe firme cu profil diferit.

În urmă cu un an, prin intermediul cumnatului său, a luat naştere un local cu specific irlandez. „Iniţial locaţia a avut ca destinaţie locul unde ne întâlneam cu prietenii. Apoi, împreună cu prietenii am îndrăznit să ne gândim la mai mult şi nu a durat foarte mult până ne-am decis să dezvoltăm ideea spre o afacere profitabilă. A fost greu până am amenajat localul, pentru că am hotărât să nu facem rabat de la stilul irlandez“, povesteşte Remus.

Distracţie pentru familie

Localurile cu stil irlandez sunt la modă, iar reşiţenii au adoptat repede ideea de a avea un loc nou pentru distracţie. „Locaţia a rămas la Bocşa, pentru că în Reşiţa nu am găsit o casă care să păstreze tematica aleasă. Oamenii au fost atraşi şi ne-au călcat pragul imediat după inaugurare. Ceea ce a fost mai dificil a fost implementarea ideei de familiarizare a clienţilor fideli cu cei care vin pentru prima dată în local“, a mai spus Remus.

Cu toate că este un local, Remus Marta îşi doreşte foarte mult să se ajungă la stadiul în care clienţii să-şi serbeze aici fiecare clipă importantă din viaţă. „Ştiu foarte bine cât de importantă este întemeierea unei familii şi menţinerea armoniei în căsnicie. De aceea am încercat să organizăm diferite acţiuni în care să implicăm toată familia clientului“, spune Remus Marta.

Campionat de table

Remus Marta a decis să-şi provoace clienţii cu ajutorul unui campionat de table. „Vreau ca localul pe care îl administrez să devină un loc special pentru clienţi. Fiecare dintre ei pot să-şi aducă obiecte personale care pot să rămână la noi. Pentru că românului îi place să se distreze, iar temperamentul fiecăruia este influenţat de spiritul competiţional, avem în plan organizarea unui campionat de table“, a afirmat Remus Marta.

Deoarece totul a plecat de la un mini-proiect pentru întâlnirile din timpul liber a unui grup de prieteni, astăzi, Remus Marta, alături de familia sa şi de ceilalţi administratori, fac parte din viaţa de zi cu zi a clienţilor lor. „Sper ca locul creat de noi să devină o a doua casă pentru cei mai mulţi dintre clienţi. Pentru noi, localul este, pe lângă afacerea de familie, şi locul în care ne simţim cel mai bine“, a povestit Remus Marta.

Întrebări şi răspunsuri

Cum s-au familiarizat bocşenii cu stilul irlandez?

Vreau să spun că în local nu vin doar cei din Bocşa, ci şi mulţi reşiţeni, care nu au avut mari probleme cu acomodarea, mai ales că noi punem accent pe întâlnirile cu familia. Pe viitor sper să extindem locaţia şi să oferim familiilor cu copii un loc de joacă pentru cei mici, ca părinţii lor să stea liniştiţi cu amicii.

Care ar fi cheia succesului în afaceri?
Este foarte important să găseşti activitatea care te reprezintă şi care îţi aduce un profit sigur. Nevoia de bani te poate transforma într-un tiran atunci când nu faci afaceri din pasiune. Din punctul meu de vedere este important să nu uiţi de unde ai plecat şi să pui în prim plan clientul.

ce-i place
„Mă pasionează tenisul de masă. De fiecare dată când am ocazia, mai joc cu prietenii. Tot în timpul liber îmi place să ies cu familia în natură şi adorăm excursiile cu cortul”.

ce nu-i place
„Ceea ce detest cel mai mult este birocraţia din România. Pentru o semnătură sau un act nu foarte important, trebuie să te plimbi de la un ghişeu la altul”.

Profil
Născut - 16 noiembrie 1969
Educaţie - Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu“
Familie - Căsătorit cu Corina, au doi copii

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite