Reşiţa: PORTRET / Marius Bălean face surfing pe lacul Gozna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Marius Bălean  face surfing  pe lacul Gozna
Reşiţa: PORTRET / Marius Bălean face surfing pe lacul Gozna

Pasionat de voluntariat şi sporturi extreme, tânărul reşiţean vrea să meargă în California pentru a se da cu placa în ocean. Marius Bălean este un tânăr voluntar de 20 de ani care, pe lângă faptul că se implică în proiecte umanitare, iubeşte sporturile extreme. Pentru că nu are timp să o facă atât cât i-ar plăcea, Marius profită de fiecare vacanţă pentru a face windsurfing pe lacurile din apropierea Reşiţei.

Profil
Născut - 13.03.1988
Educaţie - Facultatea de Ştiinţe Economice
Experienţă - Reprezentant local la compania American Experience
Familie - Necăsătorit

„Cu sportul îmi este cam greu, pentru că nu prea am timp, acum, în vacanţă, ce îmi mai permit. Windsurfing fac vara pe Lacul Gozna de la Văliug. Însă, de multe ori, vremea este capricioasă. Aştept de două săptămâni vreme bună ca să pot face surfing, şi plouă toată ziuă”, a spus tânărul.

Face surf şi snowboarding de zece ani
Surfingul nu este singura pasiune a tânărului. Marius are câte un hobby extrem pentru fiecare anotimp. Vara, practică surfingul, şi iarna îi place să se dea cu placa pe zăpadă. „De zece ani practic aceste sporturi. Vara merg pe lac cu placa şi iarna îmi place să merg pe pârtie şi să provoc zăpada. Sunt două sporturi pe care, de câte ori am timp, le practic cu plăcere”, a spus Marius.

Prima experienţă cu placa
Ca în orice sport, începutul este greu şi necesită implicare şi dorinţa de a învăţa. „Am aflat de acest sport cu ceva vreme în urmă, când alţi surferi veneau la Văliug. Atunci am văzut prima dată, mi-a plăcut şi m-am decis să practic şi eu acest sport. La început orice este greu, dar dacă vrei cu adevarăt, poţi. Ţin minte că la primele încercări nu puteam să stau în picioare pe placa de surf, dar în timp am învăţat. Este un sport de la care şi acum mai am de învăţat. Diferă de la un loc la altul, curenţi sau valuri ”, a mai povestit Marius.
Trecerea timpul şi exerciţiul au făcut ca Marius să se poată bucura de această pasiune. „Surfingul este un sport pentru care şi acum mai am de învăţat. Fiecare experienţă este unică şi poţi învăţa din ea. A fost greu să învăţ să ridic vela din apă şi, în acelaşi timp, să îmi menţin echilibrul pe placă în bătaia vântului”, a mai povestit Marius.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cea mai mare realizare a ta?
Voluntariatul este cea mai mare realizare şi dezvoltare personală. Am început din clasa a noua ca membru în Asociaţia Bicke Attack, apoi la Centru de Voluntariat.  Am mai activat şi în Liga Studenţilor, şi, odată cu intrarea în facultate, m-am orientat spre Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa.

Şi cel mai reuşit proiect?
Nu pot cataloga care este cel mai reuşit proiect.  Un proiect care mi-a plăcut foarte mult este „Studenţiada”. Acesta se desfăşoară anual la nivel naţional, în decursul unei săptămâni. Cuprinde traininguri, concursuri, dezbateri pe diferite teme şi petreceri.

Care a fost ultimul proiect de voluntariat la care ai participat?
„Diferiţi, dar egali”, organizat de ziua internaţională împotriva discriminării. Eu am fost manager de proiect. Scopul era să informăm populaţia din Reşiţa că suntem diferiţi, dar totodată că avem drepturi egale indiferent de naţionalitate, culoare sau oricare alt criteriu de discriminare.

Ce-i place
„Îmi plac maşinile sport şi cele de teren. Îmi place să încerc diferite bucătării. De la italieni îmi place foarte mult pizza, de la mexicani ador taco, iar de la bucătăria românească îmi plac papanaşii. Îmi mai plac muntele şi drumeţiile”.

Ce nu-i place
„Sunt puţine aspecte care nu îmi plac, deoarece văd câte ceva drăguţ în fiecare lucru. Pot să zic că nu îmi place toamna, pentru că este un anotimp ploios şi nu prea ai ce face”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite