Reşiţa: PORTRET / Sorin Badea, poliţist pasionat de gătit la ceaun (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Sorin Badea, poliţist pasionat de gătit la ceaun (GALERIE FOTO)
Reşiţa: PORTRET / Sorin Badea, poliţist pasionat de gătit la ceaun (GALERIE FOTO)

Tânărul participă, de fiecare dată când timpul îi permite, la petreceri cu mâncare gătită la foc în aer liber.

PROFIL
Născut. 15 ianuarie 1977
Studii. Master Administraţie Publică Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa
Familie. Căsătorit cu Ramona


Sorin Badea nu este un simplu agent de circulaţie. Pasiunile lui sunt unele costisitoare, dar demne de remarcat. De mai bine de cinci ani are ca pasiuni gătitul la ceaun, vânătoarea şi drumeţiile off-road.
„Cele trei pasiuni ale mele se întrepătrund. Adică nu poţi merge la vânătoare fără să ai un autoturism adecvat şi nici nu poţi să pleci de la vânătoare cu stomacul gol“, a spus Sorin Badea.
Totul a plecat de la faptul că a participat la un sezon de vânătoare. Tradiţia spune că la începutul şi la sfârşitul fiecărei vânători se pregăteşte o masă copioasă.
Ştie ce înseamnă cel mai bun prieten la omului
„Îmi plac foarte mult câinii de vânătoare. Nu am rezistat tentaţiei şi acum câţiva ani mi-am luat un copoi ardelenesc, iar prietenii m-au sfătuit să-l duc la vânătoare. Trei ani la rând am fost gonaci, ulterior am devenit vânător în toată regula. Astfel, participând la multe petreceri cu specific vânătoresc, am fost fascinat de gustul mâncării făcute la ceau. Din curiozitate m-am interesat cum se prepară aceasta. De aici a plecat totul“, a povestit Sorin.

Locul II la „Ceaunul de Aur“

image

Mentorul lui Sorin în arta gătitului este cunoscutul boxer Francisc Vaştag, iar recent a câştigat, împreună cu colegii lui de la circulaţie, locul doi la un concurs internaţional de gătit la ceaun, organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, la Crivaia. „Alături de colegii mei, din cadrul Serviciului de Circulaţie, Mihai Munteanu, Mihai Goian şi Călin Preda, am reuşit performanţa de a ne clasa pe locul doi. În general ne întâlnim des cu familiile la iarbă verde şi exersăm mult. Cu toate acestea rezultatul de anul acesta s-a datorat în mare parte lui Francisc Vaştag. Cu ajutorul lui am pus la punct reţeta, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate“, a mai adăugat Sorin Badea.

image



 „Adevărul este că nu am mult timp liber şi tocmai de aceea nu ajung să gătesc acasă. Cu soţia mea mă consult atunci când vine vorba de condimente. Nu plec niciodată la iarbă verde sau la o petrecere vânătorească fără să cumpărăm multe feluri de condimente“, a povestit Sorin Badea. Astfel, tânărul reşiţean găteşte doar la ocazii mai speciale, dar şi când face acest lucru este invidiat.
Secretele sale gastronomice nu le împarte nici măcar cu cei dragi. Dar important este faptul că de fiecare dată îşi uimeşte atât soţia, cât şi prietenii cu ineditele sale reţete.

image





Întrebări şi răspunsuri

Ce sfaturi le dai gospodinelor?
Cred că cel mai important lucru la gătit este acela să se plece de la premiza că niciun fel de mâncare nu poate fi greşit. Pentru un gust bun trebuie ţinut cont de condimente şi improvizaţie.

Cum se împacă vânătoare cu dragostea pentru animale?
Din punctul meu de vedere, vânătoarea nu este arta de a ucide. Este pur şi simplu un sport. Evident că la vânătoare îmi place mai mult să gătesc.


Ce-i place
Îmi place mult să fac drumeţii şi să stau cu familia şi cu cei apropiaţi.

Ce nu-i place
Detest faptul că nu prea am timp liber ca să-mi dezvolt hobby-urile.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite