Resita: PORTRET / Daniel Anghel pregăteşte viitorul fotbalului reşiţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / Daniel Anghel pregăteşte viitorul fotbalului reşiţean
Resita: PORTRET / Daniel Anghel pregăteşte viitorul fotbalului reşiţean

Actualul antrenor din Valea Domanului a bătut mingea în copilărie alături de căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu.

Profil

Născut - 17.12.1979, la Reşiţa
Educaţie - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Arad
Profesie - Antrenor al grupei 1996 de la FC Şcolar Reşiţa
Familie - Căsătorit

Fotbalist, antrenor şi profesor de Educaţie Fizică, Daniel Anghel şi-a pus mai întâi talentul la încercare în bazinul de înot şi pe salteaua de lupte.

„În clasa întâi am făcut înot. N-am avut însă aptitudinile necesare şi nu am fost selecţionat pentru a face performanţă. Apoi, când eram în clasa a treia sau a patra, m-am apucat de lupte . Prietenii m-au convins să merg, dar n-am rezistat decât câteva zile. Când am văzut cum dau cu mine pe saltea, am renunţat”, povesteşte actualul antrenor din Valea Domanului.

A fost coleg cu Chivu

Daniel s-a îndrăgostit de mingea de fotbal în clasa a cincea, când profesorul Dan Firiţeanu l-a selecţionat în echipa şcolii. „Mi-aduc aminte că eram cel mai mic din echipă. Majoritatea coechipierilor erau din clasele a şaptea şi a opta, dar m-am descurcat bine. Drept dovadă, în mai puţin de jumătate de an, am fost legitimat la Clubul Sportiv Şcolar, unde juca şi Cristi Chivu”, spune acesta. A jucat pentru echipa de juniori a clubului timp de mai mulţi ani, iar pentru o perioadă scurtă a îmbrăcat tricoul Minerului Anina, echipă cu care a participat la turneul final.

În sezonul `96-`97, profesorul Firiţeanu l-a luat la CFR Caransebeş, cu care a promovat în Divizia C. „Am câştigat în acel an campionatul şi am participat la turneul final, unde am ieşit onorabil. Am bătut campioana din anul precedent, Oţelul Galaţi, cu 3-0, şi am pierdut cu 2-0 meciurile cu Viitorul Oradea şi FC Argeş. Aceasta din urmă îi avea atunci în componenţă pe Mutu, Neaga sau Coman”, spune antrenorul lui FC Şcolar.

Două promovări, în doi ani

După terminarea junioratului, Daniel Anghel s-a mutat la Arad. „Am intrat la facultatea de sport şi am jucat pentru Universitatea Arad, cu care am promovat în Divizia C. Am trecut apoi la ACU Arad, cu care am reuşit aceeaşi performanţă”.
După terminarea facultăţii, a revenit la Reşiţa, unde a jucat pentru Gloria şi şi-a început activitatea de profesor de Educaţie Fizică. Între timp a preluat şi o grupă de copii a Gloriei, cu care a lucrat aproape patru ani.

„Acum am trecut în Valea Domanului, pentru a lucra la FC Şcolar. Aici sunt alte ambiţii şi alte condiţii, care îmi dau speranţe că pot realiza ceva. Aici toată lumea se gândeşte doar la renaşterea unei noi echipe-fanion a judeţului”, a mai afirmat Daniel Anghel.

Întrebări şi răspunsuri

Ce e mai important pentru un antrenor din fotbalul juvenil? Să câştige un campionat sau să lanseze jucători în fotbalul mare?
Evident că e mai important să descopere doi-trei jucători de top, care să joace la echipe de primă mână. E bine însă să ai rezultate şi în campionatul juniorilor, pentru că aşa capătă copiii mentalitatea de învingători.

Care este cel mai frumos moment din cariera ta de fotbalist?
Când am debutat în Liga a II-a, la FCM Reşiţa, sub comanda lui Alex Pelici. Asta chiar dacă am pierdut acel meci cu 5-0, într-o deplasare la Mediaş. A fost important pentru că, până atunci, jucasem doar în campionate inferioare.

Ce-i place

„Iubesc natura şi îmi place foarte mult să ies la iarbă verde. Îmi place muzica anilor ’90 şi, dacă aş avea bani, aş călători foarte mult. Mi-ar plăcea să văd lumea, pentru că sunt o grămadă de locuri frumoase. Chiar şi la noi în ţară”, spune profesorul de sport.

Ce nu-i place

„Oamenii care nu sunt punctuali şi care mint nu sunt deloc pe placul meu. Mai bine spui adevărul, chiar dacă doare. Mi se pare că aşa e corect. Nu-mi place mentalitatea din România, care e la pământ din toate punctele de vedere şi trebuie neapărat schimbată”, a afirmat Daniel.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite