Resita: PORTRET / Alexandru Holez trăieşte viaţa în ritm de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET / Alexandru Holez trăieşte viaţa în ritm de dans
Resita: PORTRET / Alexandru Holez trăieşte viaţa în ritm de dans

Instructor de la vârsta de 16 ani, acesta a învăţat zeci de copii să danseze şi să simtă vibraţiile muzicii prin mişcare.

Profil

Nascut. 23.07.1984, Reşiţa.
Studii. Facultatea de Geografie şi Turism din Timişoara.
Ocupaţia. Antrenor dans sportiv.
Familie. Necăsătorit.

Alexandru Holez a început să practice sportul la doar câţiva ani, când părinţii l-au îndrumat spre înot. „La început m-am dus la înot doar pentru a învăţa, apoi am ajuns să fac performanţă în acest domeniu, dar după şapte ani de zile am renunţat din cauza problemelor pe care le-am avut la spate”, a spus tânărul.

Nu a lipsit o oră de la dans

Deşi performanţele lui Alex erau vizibile la înot, acesta fiind chiar unul din primii patru  campioni naţionali la acea vreme, el a fost furat de mirajul dansului. „Eram în clasa a şaptea când un instructor din Oradea a venit prima dată la noi la şcoală pentru face o demonstraţie de dans de societate. Ţin minte că nu am vrut să merg, mai ales că antrenamentele la înot erau foarte solicitante şi nu mai aveam timp să fac altceva, dar toţi cei din jurul meu au insistat”, a povestit sportivul.Convins de părinţi să meargă la dans, Alexandru a fost „vrăjit” de primii paşi pe care i-a învăţat şi din acel moment a fost nelipsit de la repetiţii.

„Într-un final am decis să mă duc să văd cum e, nu eram foarte convins, însă de la prima oră de curs nu am mai lipsit nicio oră. Am lipsit chiar şi de la antrenamentele de înot pentru a dansa”, a spus instructorul. După trei ani de cursuri a urmat o perioadă de pauză în care Alexandru împreună cu un prieten a reuşit să reîntregească o „familie veche” din dorinţa de a dansa.

„Am avut o perioadă de pauză de un an de zile în care am stat departe de rigul de dans. Dar mi-am dorit foarte mult să revin şi împreună cu Florin Câmpean ne-am reunit toţi prietenii să dansăm. Încetul cu încetul au venit şi alţi copii şi am fost nevoiţi să facem grupe de începători.A fost greu la început să mă impun. Deşi aveam şi cursanţi mai mici, erau multe persoane de vârsta mea sau chiar mai mari. Poate am avut tendinţa de a fi dur şi chiar mi-a tremurat vocea prima dată când m-am prezentat în faţa cursanţilor dar a meritat”, a povestit Alex.

După nouă ani de zile în care Alexandru s-a dedicat trup şi suflet dansului de societate, de doi ani de zile instructorul predă cursanţilor dans sportiv. „În prezent toate eforturile mi le-am canalizat spre activitatea mea ca sportiv, dar şi ca antrenor de dans sportiv. Am reuşi să obţin şi licenţa de instructor de la Federaţia Română de dans sportiv şi am înfiinţat singurul club Sportiv de dans din judeţ”, a încheiat sportivul.

Intrebări şi răspunsuri

Care este cel mai bun rezultat obţinut ca şi dansator?
Împreună cu partenera mea de dans, Lavinia Luchian, am obţinut  titlul de campioni naţionali la clasa E. Sperăm pe viitor să continuăm cu noi performanţe.

Ce planuri de viitor ai?
Pe viitor îmi doresc să pot renova sala de sport de la Liceul Mircea Eliade, cu binevoinţa conducerii liceului, dar şi cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a judeţului Caraş-Severin şi al Primăriei. Astfel cursanţii mei se vor putea antrena în cele mai bune condiţii.

Care este cel mai bun loc obţinut de copiii pe care îi antrenezi?
Raluca Piştea şi Bogdan Răducanu au obţinut locul I la Concursul Dance Masters şi acum ne pregătim pentru alte competiţii şi sunt convins că o să fim campioni.

Ce-i place

„Îmi place să fac expediţii montane, frecvent iarna fac snowboarding şi mountain bike. Dar nu am uitat nici pasiunea mea pentru înot pe care îl practic atunci când timpul îmi permite”, a spus Alex.

Ce nu-i place

„Nu îmi place superficialitatea oamenilor, gunoiul aruncat la întâmplare şi lăsat pe stradă. Şi nu suport nivelul scăzut de cultură, oamenii prefăcuţi care îşi exprimă nemulţumirile altfel decât în mod direct”, a spus sportivul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite