Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit
Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit

Explozia de la combinatul siderurgic de la Oţelu Roşu nu a fost confirmată de specialiştii care spun că a fost vorba de o revărsare de oţel.

CITEŞTE ŞI:
Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi într-o explozie de la combinatul Oţelu Roşu

Timişoara: Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

Inginerul Damian Luchi de 48 de ani a decedat aseară, în jurul orei 23.00, în urma unui accident de muncă, produs în combinatul siderurgic din Oţelu Roşu. Alţi doi colegi de-ai săi se află în stare foarte gravă la Spitalul din Timişoara. Explozia care s-ar fi produs în combinat nu este confirmată de cei care au fost la faţa locului

Nu a fost explozie

Pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei din Oţelu Roşu au intervenit. Inspectorul de protecţie civilă spune că nu se pune problema unei explozii. “În oala cu oţel încins au fost băgaţi electrozi. A avut loc o revărsare de oţel încins.

Nici nu s-a pus problema unui incendiu dar mai al unei explozii. Oţelul încins a căzut peste inginer şi peste cei doi muncitori. Inginerul a murit pe loc iar din căte ştiu unul din ceilalţi doi este în stare foarte gravă şi nu cred că va supravieţui“, a spus în această dimineaţă Ion Pănescu, inspectorul de protecţie civilă al SVSU Oţelu Roşu.

Cauza accidentului de muncă

Inspectorul Ion Pănescu spune că, la ora actuală combinatul siderurgic din Oţelu Roşu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ doi kilometrii. Toate secţiile sunt dezafectate şi improprii condiţiilor de muncă. Una singură mai funcţionează astăzi, cea de oţelărie. “Secţia de oţelărie procesează ţagla care este transportată la Buzău. Restul secţiilor nu mai funcţionează“, a spus inspectorul Pănescu.

URMĂREŞTE CUM EVOLUEAZĂ ACEST CAZ ÎN ZILELE URMĂTOARE pe resita.adevarul.ro şi timisoara.adevarul.ro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite