Ornamentele de Crăciun cu etichetă ungurească iau locul celor tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venirea sărbătorilor îi face pe unii mai îngăduitori cu lista de cumpărături pe care mai strecoară şi obiecte de decor. Bugetul pentru amenajările speciale din această perioadă este mai mic decât anul trecut, dar permite cheltuieli mai îndrăzneţe faţă de lunile trecute.

Aproape toate magazinele din oraş folosesc Crăciunul ca motiv să atragă mai mulţi cumpărători cu tot felul de oferte speciale. Vitrine pline de globuri sclipitoare şi cât mai colorate atrag privirile trecătorilor. Cei mai mulţi şi-au alocat deja bugetul pentru ornamentele specifice perioadei. Preferatele reşiţenilor sunt produsele „made in Ungaria”. Sunt cele mai vândute şi pentru că piaţa abundă în astfel de produse importate de comercianţi.

„Preferăm să facem aprovizionarea din Ungaria. Marfa de acolo este diversificată, iar preţurile sunt foarte bune. Avem fel de fel de podoabe pentru Crăciun, iar din materialele pe care le aducem putem confecţiona şi noi diverse ornamente. Cu tot cu drum ieşim mai convenabil cu aprovizionarea. Plus că aproape de Reşiţa nu avem depozite cu astfel de specific”, a explicat Elena Lădariu, administratorul unei florării.

Tarabe cu mărunţişuri


Toate magazinele mari, buticurile din oraş, dar şi vânzătorii ambulanţi şi-au pregătit cele mai bune oferte. „Am observat că peste tot e plin de globuri, beteală şi instalaţii. Cumpărătorii au început deja vânătoarea de chilipiruri. „Am cumpărat deja alte globuri, acum mă uit după nişte fundiţe şi poate nişte clopoţei. Sunt accesibile preţurile şi cred că fiecare îşi doreşte să aibă casa împodobită frumos în perioada sărbătorilor”, a spus Alina Petrean, o reşiţeancă. Preţurile din acest an au scăzut faţă de cele de la Crăciunul trecut.

„Am văzut şi ceva reduceri de preţuri mai ales la cele aduse de la unguri. Acelea sunt mai ieftine şi cumpără toată lumea. Eu prefer să nu dau foarte mulţi bani pe un ornament care la anul nu se mai poartă”, a spus Claudia Danieliuc, o tânără din Reşiţa.

Preţurile de sezon

Set de globuri din plastic: de la 4 la 25 de lei;
Instalaţii de pom: de la 6 la 150 de lei;
Moş Crăciun muzical: de la 15 la 100 de lei;
Setul de figurine din lemn: de la 21 la 60 de lei;
Brad artificial: de la 50 la 400 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite