Reşiţa: Zilele Muzicii adună cei mai talentanţi muzicanţi la Oraviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Zilele Muzicii adună cei mai talentanţi muzicanţi la Oraviţa
Reşiţa: Zilele Muzicii adună cei mai talentanţi muzicanţi la Oraviţa

Festivalul european “Zilele Muzicii“, care se va desfîşura până în data de 15 august la Oraviţa, promovează o parte din cultura muzicală a judeţului Caraş- Severin

Teatrul Vechi “Mihai Eminescu“ şi Casa de Cultură din Oraviţa este timp de o săptămână gazda unora dintre celor mai importante evenimente culturale muzicale care se desfăşoară în această perioadă în judeţul Caraş- Severin. Nume mari ale muzicii simfonice din ţară dar şi de peste hotare vor încălzi atmosfera cu cele mai cunoscute piese.

Concerte de pian

Massimiliano Valenti din Italia şi Iana şi Dragoş Mihăilescu sunt interpreţii de seamă care au deschis festivalul tot pe scena Teatrului Vechi “Mihai Eminescu“. Concertul de pian pe care aceştia l-au susţinut a adunat la un loc zeci de spectatori, care au venit atât din Oraviţa cât şi din alte oraşe ale judeţului.

Cursuri pentru învăţăcei

Până în data de 12 august, între orele 10.00 şi13.00 şi 17.00 şi 20.00 la Teatrul “Mihai Eminescu“ şi la Şcoala nr.3, la secţia de muzică, vor avea loc cursuri de măiestrie. Cei care studiază un instrument se pot înscrie pentru a fura câteva din secretele acordurilor muzicale pe care lectorii le vor dezvălui tuturor celor prezenţi. De asemenea, în intervalul orar 12.00 - 13.00 şi 16.00-17.00, la Casa de Cultură din Oraviţa vor avea loc ateliere unde se vor discuta noţiuni de armonie şi coordonate psihologice ale interpretării muzicale.

Tinerii pianişti care au participat la toate evenimentele dedicate lor vor avea primul recital în data de 13 august, pe scena teatrului orăviţean începând cu ora 19.00

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite