Resita: Oraşul mic cu trafic de droguri mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organiazate şi Antidrog descoperă tot mai des reţele de traficanţi.

Anual, oamenii legii decapitează câte o reţea de traficanţi de droguri, astfel că numărul tinerilor implicaţi în afaceri cu prafuri este deja de ordinul zecilor.

În urmă cu doi ani, nu mai puţin de 12 tineri, membri ai unei reţele de traficanţi de droguri, au fost reţinuţi de poliţiştii de la Crimă Organizată. Anul trecut, alţi trei indivizi care îi ajutau pe tinerii reşiţeni să fie „high” au ajuns să dea explicaţii în faţa instanţei. În urmă cu o săptămână, piaţa ierburilor şi a prafurilor a suferit o nouă „lovitură”.

În urma efectuării a 14 percheziţii domiciliare, procurorii DIICOT au identificat 15 traficanţi care-i făceau pe liceenii şi studenţii din Reşiţa şi Timişoara să viseze. Poliţiştii au oprit jumătate de kilogram de haşiş de la comercializarea din barurile şi discotecile din oraş, dar nimeni nu poate aproxima cât de gros a fost fumul de iarbă emanat până acum şi, mai ales, cât va mai ţine. Singurii care cunosc foarte bine aceste aspecte sunt tinerii care, aproape zilnic, se întâlnesc cu fumul parfumat al marijuanei.

Sub protecţia anonimatului, câţiva liceeni reşiţeni au acceptat să vorbească despre cine şi, mai ales, despre locurile în care se consumă droguri.

Iarba îi ridică la cer

„Se fumează şi la şcoală, dar cel mai mult la discoteci. De obicei, sunt copii de bani gata, care nu rezistă teribilismului adolescentin. Nu conştientizează la ce riscuri se expun. O fac doar ca să fie mai interesanţi”, spune M.R., un liceean din Reşiţa.

„Nu există discotecă în care să nu fi ajuns drogurile. Problema este că mulţi nici nu se mai ascund. Intri în baie şi simţi miros de marijuana. Pentru mulţi, e deja ceva normal să fumeze iarbă. Cât timp eu beau o bere, cunoscuţi de-ai mei trag un joint. Personal, nu-i cunosc pe cei arestaţi acum, dar ca ei şi mai sunt destui”, spune şi A.T., un alt liceean.

Pe toţi cei reţinuţi îi aşteaptă ani grei de puşcărie

ll Dintre cele 15 persoane reţinute de procurorii DIICOT fiind suspectate de infracţiuni săvârşite la regimul juridic al drogurilor, doar opt au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, celelalte şapte urmând a fi cercetate în stare de libertate. „În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că gruparea era formată din mai mult de 15 persoane, bine structurată, fiecare membru având roluri bine determinate. Astfel, trei dintre membrii grupării se ocupau de procurarea drogurilor din Spania şi transportul acestora până în Reşiţa, unde erau preluate, porţionate de ceilalţi membri ai grupării şi distribuite la nivel stradal cu sume cuprinse între 30 şi 60 ron/doză”, precizează Adriana Beţa, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cât timp eu beau o bere, cunoscuţi de-ai mei trag un joint.
A.T., liceean reşiţean

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite