Mai mulţi pompieri au fost trimişi în judecată de Departamentul Naţional Anticorupţie (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA susţine că angajările din surse externe sunt suspecte
DNA susţine că angajările din surse externe sunt suspecte

Mai mulţi ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic”, în frunte cu fostul şef al instituţiei şi fostul şef de la „Doi ş-un sfert”, sunt trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA).

Potrivit procurorilor DNA, „în 2007, ISU Caraş-Severin a organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi, unii dintre acuzaţi fiind membri ai comisiilor de examinare. Acest concurs, organizat în perioada 13 iulie - 13 august 2007, a fost organizat pentru încadrarea de subofiţeri din sursă directă, în scopul ocupării unor posturi vacante existente la nivelul sediului inspectoratului, şi la unele subunităţi de pe raza judeţului”.

Vasile Tomioagă, inspector şef la vremea aceea la ISU „Semenic” Caraş-Severin, avea ca atribuţii de serviciu să urmărească şi să controleze comisiile de examinare la concurs.

Acuze la nivel înalt
Martin Trandafir, şeful de la „Doi ş-un sfert” Caraş-Severin avea ca atribuţii să asigure corectitudinea examenelor concurs, astfel încât să prevină şi combată faptele de abuz şi corupţie.

„Ambii şefi, împreună cu membrii comisiei pentru susţinerea probelor fizice, şi-au exercitat în mod abuziv îndatoririle de serviciu şi au favorizat un număr de 48 de candidaţi, prin majorarea notelor obţinute şi a timpilor realizaţi la probele fizice, fiind admişi în detrimentul altor candidaţi”, se arată în comunicatul de presă al DNA. În ceea ce priveşte poziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ Caraş-Severin. conducerea cunoaşte aceste acuzaţii. „Se pleacă de la prezumţia de nevinovăţie. Până la finalizarea procesului cei acuzaţi îşi desfăşoară activitatea conform competenţelor“, a declarat Anca Balint, biroul de presă al inspectoratului.

CITEŞTE ŞI:

PORTRET / Anca Balint pompierul care strigă „arde!”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite