Pentru tânărul reşiţean Octavian Grindean „Cocteilul este o artă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Grindean
Octavian Grindean

Tânărul a lucrat ca barman în cele mai exotice locuri, iar experienţa acumulată este acum împărtăşită prietenilor din Reşiţa. Tavi, cum ii spun prietenii, este o fire curioasă, iar ambiţia de a încerca lucruri noi l-a determinat să colinde întreaga lume pentru a pune în practică pasiunea pentru cocteiluri.

La vârsta de 13 ani, Tavi a plecat în Suedia pentru a fi aproape de părinţii lui. „Vara anului 1989 a fost pentru mine demenţială. Am avut ocazia să mă bucur de copilărie, dar la un moment dat am fost nevoit să plec în Suedia pentru reîntregirea familiei. Mi-a fost greu la început să mă adaptez la modul lor de viaţă, pentru că era contrastul mult prea mare între cele două ţări“, îşi aminteşte Tavi.

Acceptat cu greu de suedezi, Tavi a ajuns la vârsta majoratului, perioadă în care a avut de ales între facultate şi oportunitatea de a colinda lumea. „Mi-am dorit tot timpul să văd cum este viaţa şi în alte ţări, iar singura posibilitate de a face un ban şi de a vizita şi locuri inedite a fost aceea de a învăţa meseria de barman. Astfel, în anul 1994, după terminarea cursurilor am plecat în Turcia, iar doi ani mai târziu am ales să plec în America“, spune tânărul.

Cocteiluri pe vapor

În anul 1996, Tavi s-a angajat ca barman pe vapor, iar cele aproximativ 150 de băuturi pe care le prepara cu ochii închişi păreau să nu fie suficiente pentru cerinţele aspre ale clienţilor din croaziere. „Am fost nevoit să iau aproape totul de la început. Fiecare client venea cu pretenţii, iar munca pe vapor este diferită de tot ceea ce reprezintă ea în mod normal. Experienţa acumulată mi-a dat posibilitatea să cunosc omul şi să reuşesc să-i satisfac dorinţele în ceea ce priveşte cultura băuturilor alcoolice şi non-alcoolice“, povesteşte Tavi.

Un stil de viaţă

Tânărul spune că un cocteil este defapt o artă. Combinaţia de arome şi culori nu este una oarecare, iar cei care preferă astfel de băuturi au un mod diferit de viaţă. „Pasionaţii de cocteil sunt acei oameni care au timpul necesar pentru a savura gustul. Din punctul meu de vedere, nu prea poţi merge într-un local şi să comanzi o astfel de băutură la foc automat, pentru că rezultatul nu va fi cel care trebuie“, explică Tavi.

După o lungă perioadă de timp petrecută în SUA, tânărul s-a întors în Suedia, dar amintirea locurilor frumoase şi a prietenilor din copilărie l-au făcut pe Tavi să se gândească serios la varianta de a se întoarce în Reşiţa. „Recunosc faptul că m-am gândit de multe ori să mă întorc aici, dar nu cred că a fost atunci momentul potrivit, dar acum cred că a fost o decizie bună să ma întorc acasă“, explică Tavi.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de greu este să faci un cocteil?
Depinde de gustul clientului. Sunt o mulţime de moduri de a face o astfel de băutură, dar totul pleacă de la preferinţa celui care o va gusta.

Ai în plan să deschizi la Reşiţa un local?
Cred că reşiţenii merită să se bucure de o astfel de locaţie în care să se simtă bine alături de prieteni şi să guste un cocktail delicios. Există posibilitatea să intru în afaceri.

Ce-i place
„Îmi place să îmi petrec timpul liber în natură, îmi place mult să ascult muzică. De asemenea, îmi place să-mi caut singur informaţia de care am nevoie atunci când vreau să-mi formez o opinie”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place lipsa de respect a unor persoane, mai ales că oriunde am fost, respectul este o calitate de bază, nu-mi place ignoranţa şi nu îmi plac oamenii care nu sunt deschişi la nou şi evită să iasă din acea carapace a lor”.

Profil
NĂSCUT. 10 septembrie 1976
EDUCAŢIE. Liceul de Electronica, Astorp, Suedia
FAMILIE. Necăsătorit

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite