Soarta micuților de la Grădinița PP 7 din Moroasa, la masa negocierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ de preşcolari care sunt înscriși acum la grădiniţa PP7 din Moroasa sunt mutaț în două noi locaţii. Primăria Reșița va organiza mâine o ședință ordinară a Consiliului Local pentru a găsi o soluție ca micuții să se întoarcă în vechea locație.

La începutul acestei săptămâni s-a pus sigiliul pe ușa clădirii în care își desfășura activitatea Gărdinița PP 7 din zona Moroasa. Părinții, cu nervii întinși la maxim și fără puterea de a mai protesta, și-au luat copii de la grădiniță cu tot cu lucrurile personale. Alina Lupuleț, de 28 de ani, are doi băieți și spune că deocandată au cu cine să stea cei mici, dar doar pentru o scurtă perioadă de timp. „Eu am început recent lucrul. Nu știu cum mă voi descurca, dar sper să se rezolve situația“, spune Alina Lupuleț.

Încă se discută
Reprezentanții Primăriei Reșița au discutat cu cei de la UCMR, proprietarii clădirii, de cel puțin patru ori. Următoarea întâlnire ar trebui să aibă loc la începutul săptămânii viitoare. Până atunci, luni la ora 14.00 va avea loc o ședință a Consiliului Local Reșița pentru a se găsi o soluție în ceea ce îi privește pe micuți. „În același timp așteptăm și pronunțarea ministerului economiei. Zilele acestea voi avea o întâlnire cu Adrian Chebuțiu pentru a discuta situația datoriilor pe care le are UCMR-ul la Primăria Reșița“, spune Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.


La Grădinița PP 7 sunt înscriși peste 200 de preșcolari

image

Grădinițe de compromis
Până când se va afla un răspuns oficial și nu doar zvonuri, copii merg la grădiniță în două locații diferite. Fie în cartierul Govândari, fie la Universalul Vechi. Această decizie de compromis a fost luată doar până la începutul anului școlar, atunci când locurile disponibile vor fi insuficiente. „Până la un rezultat oficial noi ne desfășurăm activitatea normal. Cu toate acestea așteptăm să vedem care ar fi soluția viabilă pentru ca cei aproape 200 de copii să poată merge zilnic la o grădiniță“, spune Maria Lorinți, cadrul didactic care ține locul directoarei Elena Zamela care se află deocamdată în concediul de odihnă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite