Numărul accidentelor cu mopeduri şi motociclete este tot mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce doi tineri de 19 şi 17 ani au murit duminică din cauza unui tirist grec, care nu a acordat prioritate, ieri şi astăzi, doi mopedişti au fost accidentaţi din acelaşi motiv. Ambii conducători ai vehiculelor au fost accidentaţi uşor şi transportaţi de urgenţă la spital.      

În timp ce un tânăr conducea un autoturism pe raza  localităţii Lăpuşnicel, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate de trecere unui moped ce se deplasa pe drumul judeţean, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului un alt tânăr, de 26 ani. Acesta a fost transportat la spitalul Bozovici, unde a fost internat pentru acordare de îngrijiri medicale. “Atât conducătorul autoturismului, cât şi cel al mopedului au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului mopedului”, a declarat Adriana Beţa, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Faţă de conducătorul autoturismului se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal.

Incident la Mercina

Ieri seară, pe D.J. 573 A, pe raza localităţii Mercina, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În timp ce Adriana Ştefănica, de 27 ani, din localitate, conducea un moped neînregistrat în circulaţie, a pătruns pe o potecă acoperită cu pietriş, situată în partea stângă a drumului, s-a dezechilibrat şi a intrat în coliziune laterală cu gardul din fier al unui monument, după care a căzut peste acest gard. “În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei mopedului, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, iar ulterior la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde a rămas internată pentru acordare de îngrijiri medicale”, a adăugat Adriana Beţa. Conducătoarea mopedului nu purta cască de protecţie în momentul producerii accidentului şi nici nu absolvise un curs de legislaţie rutieră. “Recomandările noastre ar fi să se poate echipamentele corespunzătoare fiecărui autovehicul, adică cască de protecţie omologată, îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante. De asemenea, şi autovehiculele trebuie echipate conform legislaţiei cu instalaţii de frânare, avertizare sonoră, instalaţie de ardere a gazelor care să respecte normele necesare”, a precizat Ştefan Radu, din cadrul Serviciul de Circulaţie al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite