Reşiţa: Nu au bani de gropi, dar au de termopane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile financiare ale Primăriei Reşiţa includ investiţii inutile. Gropile, transportul local slab şi curăţenia oraşului trec în plan secund, după înlocuirea termopanelor la primărie.

Din ce în ce mai mulţi reşiţeni sun nemulţumiţi de problemele cu care se confruntă, zilnic, atunci când pleacă la serviciu sau ies la plimbare. În topul reclamaţiilor stau gropile şi craterele de pe străzilele Reşiţei.
„Aici ar trebui să se investească prima oară. Nu văd să se facă o asfaltare serioasă. După fiecare ploaie toarnă nisip sau pământ pentru a astupa gropile“, a spus Mircea Olaru, un tânăr taximetrist de 25 de ani din Reşiţa. Gropile erau trecute pe lista problemelor prioritare ale oraşului. La începutul acestui sezon de vară, primarul Mihai Stepanescu renunţa la salubrizarea zonelor turistice pentru a investi în asfaltare şi astupare a gropilor.

Problemele continuă
„Avem probleme mult mai importante de rezolvat în oraş ca să aruncăm bani la salubrizarea Platoului Secu“, a declarat primarul. Cu toate acestea, gropile domnesc nestingherite atât pe bulevarde importante ca Republicii şi Muncii, bulevarde care aparţin Drumurilor Naţionale,  cât şi pe străzi lăturalnice de care trebuie să se ocupe administraţia locală. Pe locul al doilea în topul problemelor reşiţenilor se clasează transportul public, care ba se strică, ba întârzie, ba nu ajunge. „Cel puţin o dată pe săptămână sunt avarii. Tramvaiele fac un zgomot infernal în fiecare zi“, a spus Gheorghe Popescu, un pensionar de 65 de ani.
Bărbatul spune că locuinţa sa de pe bulevardul Republicii se zguduie de fiecare dată când trec tramvaiele. Mizeria din oraş, proasta gestionare a deşeurilor din oraş,  precum şi munţii de gunoaie care se adună la sfârşit de săptămână sunt o altă nemulţumire a cetăţenilor.
Chiar dacă aceste probleme sunt prioritare pentru reşiţeni, astăzi banii lor se vor duce pe alte rerabilitări. Conform ultimei rectificări de buget, 120 de mii de lei vor fi investiţi în montarea de termopane, în zugrăvirea şi reabilitarea corpului 1 al primăriei. Administraţia locală a considerat că şi lizierele pădurilor de lângă Câlnic au nevoie de reamenajare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite