Ninsoare prea grea pentru drumarii din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii au intervenit cu greu, după ce au fost sancţionaţi
Drumarii au intervenit cu greu, după ce au fost sancţionaţi

Poliţia Rutieră a mustrat drumarii că nu şi-au făcut treaba la timp şi au intervenit târziu. Sute de locuitori din judeţul Caraş-Severin au avut probleme din cauza drumurilor înzăpezite, pe care s-a acţionat cu întârziere. Anina, Domaşnea şi Bucova au avut cele mai mari probleme.

Codul Galben din acest an a adus cu el şi probleme în traficul din Caraş-Severin. Drumarii nu au intervenit sau au acţionat cu întârziere. În ultimele 24 de ore, echipajele de la Rutieră au ieşit pe şosele ca să verifice drumurile, dar şi pe şoferii  din trafic. La această oră, 40 de echipaje ale poliţiştilor sunt pe teren. Cele mai mari probleme le-au avut locuitorii din zona Anina, unde drumarul nu şi-a îndeplinit atribuţiile, astfel că s-a ales şi cu o sancţiune. „La orele dimineţii, astfel de probleme au fost şi pe drumurile din zona Domaşnea-Bucova, la limita de judeţ cu Hunedoara”, a declarat Eugen Popescu, şeful şerviciului de întreţinere a drumurilor naţionale. Şi responsabilii de curăţare a drumului de aici au fost sancţionaţi de poliţişti.


Nici conducătorii auto nu sunt pregătiţi corespunzător pentru iarnă. Deşi Codul Galben de ninsoare a fost anunţat de marţi, conducătorii auto nu au fost dotaţi nici azi. Şoferii nu au avut lanţuri, anvelope, saci de nisip şi lopată asupra lor, iar poliţiştii i-au amendat. „Am sancţionat pentru aceste lipsuri patru şoferi, iar pe drumurile din judeţ au avut loc zece accidente cu avarii, în mai puţin de 24 de ore”, a spus comisarul Decebal Davidoiu, şeful Poliţei Rutiere Cărăşene. 


Drumarii s-au pus pe treabă târziu


Primele sancţiuni ale poliţiei i-au mobilizat pe drumari. În judeţul Caraş-Severin au acţionat astăzi 20 de utilaje pe drumurile naţionale şi judeţene. Codul Galben a adus deocamdată un strat de zăpadă de câţiva centimentri, dar va ninge în continuare, până mâine la ora 12.00, când judeţul iese de sub incidenţa avertizării meteo.

Locuitorii din zona Anina au avut cele mai mari probleme.
Decebal Davidoiu, şef Poliţia Rutieră Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite