Nimeni nu îi mai caută pe soţii dispăruţi în viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Gruia au dispărut, pe viscol, în Munţii Ţarcu
Soţii Gruia au dispărut, pe viscol, în Munţii Ţarcu

Ultimele căutări ale celor doi tineri dispăruţi în munţi au fost făcute de salvamontistul Coco Galescu şi Iulius Carebia, în ultimele zile ale anului trecut.

Nimeni nu mai urcă în Munţii Ţarcu acum, din cauza vremii nefavorabile. Alpinistul Coco Galescu este de părere că pentru astfel de acţiuni este necesară o echipă mult mai numeroasă.

„Colegii noştri nu sunt deocamdată în zona Caransebeşului, iar viscolul din munţi a fost foarte puternic în primele zile ale anului. Vom relua cât de repede căutarile celor doi tineri“, a explicat Coco Galescu. Alpinistul i-a acuzat pe salvamontişti că au intervenit prea târziu pentru salvarea soţilor Gruia.

În urmă cu 17 zile, în munţii Ţarcu s-au rătăcit doi tineri, meteorologul Ioan Gruia şi soţia acestuia, Adriana. Cei doi au plecat de la cabana Cuntu spre staţia meteo Ţarcu, unde ar fi trebuit să ajungă, după aproximările alpiniştilor, spre seară. Pentru că nu au ajuns la destinaţie, cei de la Clubul Montan Caransebeş au intrat în alertă şi au plecat în căutarea lor cu patru echipe. În căutarea acestora au plecat, la început, salvamontiştii cărăşeni. După zile întregi de căutări, cazul a fost transferat spre poliţiştii cărăşeni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite