Resita: Nemţii îşi scot hainele populare în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada costumelor este o tradiţie în Banatul Montan.

Reşiţenii au astăzi ocazia de a admira cele mai frumoase costume populare ale germanilor.

Cele mai frumoase costume tradiţionale nemţeşti vor defila astăzi pe străzile din zona centrului civic al municipiului Reşiţa. Parada portului popular este o tradiţie a Forumului German din Caraş-Severin, care îşi propune, în primul rând, să arate reşiţenilor costumul popular, dar şi o parte din obiceiurile germanilor.

Aproximativ 250 de nemţi îmbrăcaţi în straie populare s-au adunat astăzi, la Biserica Maria Zăpezii, unde au participat la oficierea Sfintei Liturghii. De aici, nemţii au plecat să depună coroane şi jerbe de flori la Monumentul Deportaţilor din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Din mamă în fiică

„Mi-am pregătit costumul, îl am moştenire de la mama mea, care, la rândul ei, îl are de la mama sa. Este foarte vechi şi îl păstrez la loc de cinste în casa mea“, a spus Eveline Grauenberg, una dintre femeile care participă în fiecare an la paradă.
După ce vor fi omagiaţi deportaţii nemţi, întregul alai se va muta la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a asista la spectacolul organizat de Forumul German. Publicul va fi încălzit cu dansuri şi cântece tradiţionale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite