Nebunie pe holurile Casei de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic aproape o sută de cărăşeni vin să intre în legalitate şi să-şi ridice adeverinţele de asigurat la sistemul de sănătate. Săptămâna aceasta s-au suplimentat ghişeele care eliberează astfel de adeverinţe pentru ca oamenii să nu stea foarte mult la coadă.

Începutul de an le-a adus cărăşenilor un stres în plus. Adeverinţele prin care pot dovedi la medicul de familie sau în instituţiile spitaliceşti că au plătit contribuţia la stat au devenit problema numărul unu pentru cei mai mulţi dintre cărăşeni. Veniţi din tot judeţul, oamenii stau la uşile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) de la ora şase dimineaţa.

Ioţa Românu are 58 de ani, este din Bănia şi spune că are nevoie de o astfel de adeverinţă pentru a i se elibera reţetă de la medicul de familie. „Pe lângă alte boli am şi epilepsie, iar fără tratament sunt ca şi mort. Nu-mi permit din pensie să-mi iau tratamentul de la farmacie, pentru că este foarte scump“, a spus Ioţa Românu. Cele mai multe cazuri ale cărăşenilor aflaţi astăzi pe holul CJAS au vizat eliberarea de reţete pentru tratament, iar ceilalţi fie vor să-şi facă analizele, fie trebuie să prezinte adeverinţa pentu ca rudele lor să fie externate din instituţiile spitaliceşti.

Mulţi fără acte
Preşedintele director al CJAS Caraş-Severin spune că durează mult până un cărăşean este servit pentru că nu în toate cazurile actele pe care acesta le aduce sunt şi cele care reflectă realitatea. „Cu această ocazie s-au descoperit mai multe nereguli. Fie că lipsesc luni din cartea de muncă, fie nu a fost plătită niciodată contribuţia. Toate actele trebuie verificate atent pentru a găsi şi o rezolvare“, spune Mariana Caliga, preşedintele-director al CJAS Caraş-Severin.

Cu numere de ordin
Pentru a putea face faţă numărului mare de solicitări, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a eliberat, începând de ieri, numere de ordine. „În fiecare zi sunt eliberate 100 astfel de numere. Acest fenomen nu s-a mai întâmplat până acum“, a spus Mariana Caliga, preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin. Cei 46 de angajaţi ai CJAS încearcă să-i servească într-un timp cât mai scurt pe cărăşeni, dar fac faţă cu greu, mai ales că cele 100 de numere sunt insuficiente pentru oamenii veniţi din toate colţurile judeţului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite