Reşiţa: Navetiştii, controlaţi de şuţi la buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, mai mulţi navetişti au fost prădaţi pe ruta Reşiţa – Timişoara de hoţii de buzunare.

Pentru reşiţeni, naveta cu trenul a început să fie tot mai păguboasă. Şi asta nu neapărat din cauza preţului biletelor, ci a “binefăcătorilor” care le uşurează bagajele şi buzunarele. Călătorii care s-au aflat miercuri seară în trenul Timişoara – Reşiţa, aparţinând societăţii private RegioTrans, au fost anunţaţi de către şeful de tren să fie cu ochii în patru la bagaje. Oamenii au fost atenţionaţi că, în cursul aceleaşi zile, mai mulţi călători au fost prădaţi de hoţi. 

„Naşul” a pus în gardă călătorii

„În momentul în care ne-au fost verificate biletele, conductorul ne-a spus să avem grijă că este posibil să fie în tren hoţi de buzunare. Dânsul ne-a povestit că, din trenul de la prânz care mergea de la Reşiţa la Timişoara au dispărut două telefoane mobile. Era foarte revoltat şi spunea că trebuie să pună mâna pe hoţi. Am mai înţeles de la dânsul că sunt nişte hoţi versaţi, care îşi cumpără bilet şi că sunt greu de identificat”, a declarat Mihaela Badea, o studentă reşiţeancă.

În ciuda faptului că evenimentele de acest gen par să fie o noutate pe ruta Reşiţa – Timişoara, călătorii s-au arătat destul de îngrijoraţi. „Nu e normal să ne fie frică să călătorim cu trenul. Am mai auzit că se fură, dar nu în zona noastră. Acum însă văd că au apărut şi aici şi trebuie să fim mai atenţi dacă Poliţia nu reuşeşte să-i prindă”, a spus Ion Drăgilă, un pensionar din Timişoara. Hoţii sunt doi tineri, între 25 şi 35 de ani, care au sărit din tren după Birda. Şeful de tren al garniturii în care hoţii şi-au făcut de cap a recunoscut incidentele.

Şeful de tren e optimist

„O domnişoară care mergea de la Reşiţa la Timişoara a semnalat faptul că i-a fost furat telefonul. Dânsa a dat o declaraţie la poliţie în care a explicat cum s-a întâmplat. Este vorba de doi tineri, unul brunet şi unul şaten, care au sărit din tren între staţiile Birda şi Voiteni. Cu siguranţă vor fi prinşi, astfel că, oamenii nu trebuie să-şi facă probleme”, a încercat să liniştească spiritele Marian Mavrigu, şef de tren al societăţii Regiotrans.
La Poliţia Transporturi Timişoara au fost înregistrate deja câteva plângeri ale unor călători care au fost furaţi pe această rută, în prezent lucrându-se la identificarea hoţilor.

Cerc de suspecţi

„Avem deja destule informaţii şi alcătuim un cerc de suspecţi. Se pare că sunt clienţi mai vechi. N-am mai avut de mult timp probleme pe această rută şi vrem să-i prindem rapid”, a spus agentul-şef Ion Bădărău. Până când şuţii vor fi reţinuţi, călătorii nu au altceva de făcut decât să stea cu ochii-n patru.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite