Reşiţa: Nămeţii de un metru au blocat un bărbat grav bolnav pe Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Nămeţii de un metru au blocat un bărbat grav bolnav pe Semenic
Reşiţa: Nămeţii de un metru au blocat un bărbat grav bolnav pe Semenic

Bărbatul a început să se simtă rău în urmă cu 24 de ore, dar din cauza zăpezii şi a drumului inaccesibil echipele de salvare nu au putut să ajungă la el.

Primele simptome indicau o răceală destul de serioasă, dar se pare că problema este mult mai gravă. Drumarii şi pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” au încercat toată ziua să degajeze drumul. „ Nu se poate urca decât până la Prislop. Este închis şi drumul către Gărâna. 11 pompieri au lucrat până după ora 19.00 pentru a facilita accesul maşinilor. Avem un bărbat blocat pe munte care se simte foarte rău”, a declarat locotenent Adriana Paici, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

Salvarea vine de la Salvamont

Salvamontiştii se pregătesc să plece spre Semenic pentru a-l aduce bărbatul care este în stare gravă la Spitalul din Reşiţa. „ Vom pleca împreună cu medicul nostru pentru a-l aduce în Reşiţa. Accesul spre munte este foarte dificil. Doi salvamontişti au ajuns, în urmă cu puţin timp, pe Semenic. Au urcat pe jos, cu schiurile. Bărbatul nu poate fi transportat cu achia. Vrem să îl aducem în oraş în această noapte”, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa: Staţiunile Semenic şi Muntele Mic sunt izolate din cauza zăpezii (FOTOREPORTAJ)

Reşiţa: Prima zăpadă a lăsat 12 localităţi în beznă, în Caraş-Severin (UPDATE)

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite