Reşiţa: Murdărie în zonele turistice din Caraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Murdărie în zonele turistice din Caraş
Reşiţa: Murdărie în zonele turistice din Caraş

Singurul operator de salubritate din Reşiţa nu ridică gunoiul lăsat pe platoul Secu pentru că nu este plătit de Primăria Reşiţa.

Turiştii din alte judeţe aleg ca destinaţie, la sfârşit de săptâmână, staţiuni turistice ca Văliug sau Crivaia. Asta datorită faptului că aici se găsesc mai multe pensiuni, restaurante şi confortul este mai mare decât în alte zone.

Din aceste motiv, Platoul Secu este în mare parte populat de reşiţeni. Cei mai mulţi evadează la Şură pentru a face baie sau pentru o zi la iarbă verde. „La Văliug este foarte scump. Ca să fac baie fără să plătesc trebuie să mă duc în pădure iar pe pontoanele de acolo sunt nişte preţuri ieşite din comun. Pe lângă asta, nu poţi să faci grătare sau să stai la iarbă verde. Este mizerie la Şură dar tot e bine că avem unde să mergem“, a spus Ciprian Sucilă, un reşiţean de 28 de ani. Platoul Secu este cea mai populată zonă turistică a judeţului şi, bineînţeles, cea mai murdară.

Apa este infestată

Primarul Municipiului, Mihai Stepanescu, avertiza la un moment dat reşiţenii că apa de la Şură nu este bună pentru a face baie. O altă problemă sunt pontoanele rupte şi gunoaiele din baza de agrement Secu care sunt ignorate de autorităţi.

„Noi ridicăm aceste gunoaie doar în urma unor comenzi din partea Primăriei Reşiţa. Nu ne plătesc nici pentru cele ridicate din oraş, darămite cele din afară“, a declarat, Doru Marchiş, directorul executiv al societăţii de salubrizare Prescom Reşiţa.
Tot Marchiş spune că mizeria lăsată de turişti e ridicată de două ori pe săptămână. Acest lucru nu se mai respectă astăzi, iar situaţia de insolvenţă în care se află singurul operator de salubritate din Reşiţa este unul dintre motive.

Platoul Secu, la fel de murdar

Timp de trei ani Consiliul Local Reşiţa s-a chinuit să ia în administrare Platoul Secu, care s-a aflat în administrarea societăţii „SC Turist Semenic”. După lungi procese, Consiliul Local a câştigat în instanţă întreaga zonă. Intenţia avută iniţial a rămas în trecut. Au trecut aproximativ doi ani de când Platoul Secu este al Reşiţei, iar imaginea lui este la fel de mizeră.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite