Reşiţa: Muntele Semenic stă în paragină, dar skiliftul prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Muntele Semenic stă în paragină, dar skiliftul prinde contur
Reşiţa: Muntele Semenic stă în paragină, dar skiliftul prinde contur

Investiţiile din acest an, ar putea face ca staţiunea cărăşeană să-şi recâştige turiştii de altădată.


Partea mecanică a skiliftului de pe Pârtia “Crucea de brazi” a fost finalizată. De astăzi,constructorul lucrează la partea electrică. Pe Semenic, vor fi create încă două pârtii: de 500 şi de 700 de metri. „Investiţia se ridică la peste 200.000 de euro şi face parte din proiectul “Ski Arena Semenic“, ne-a informat Daniel Cizmaş, administrator S.C. Alpin Trans Semenic, beneficiarul proiectului. 

 “Idioţii”, în lumina reflectoarelor

Odată cu instalarea sezonului pentru ski, pârtia “Slalom uriaş”, de dificultate medie şi cu o lungime de 1.200 de metri, teleskiul va fi funcţional. La celelate pârtii, se efectuează lucrări. Astfel, pârtia „Idioţi“, pentru începători, va deveni mai lungă şi va avea nocturnă. „În momentul de faţă lucrăm la pârtia care va avea o lungime de 270 de metri. Investiţia se ridică la aproximativ 50.000 de euro. Încă nu ştim care va fi termenul de finalizare a lucrărilor“, declară Mircea Duşan, proprietarul cabanei „Duşan şi Fiul“. Proiectul îl derulează Primăria Văliug şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu un partener privat.

Turiştii, cazaţi printre ruine

Ceea ce se întâmplă acum pe Muntele Semenic este în totală antiteză cu peisajul staţiunii din ultimii ani. O mulţime de cabane şi hoteluri au fost abandonate, pârtiile au lăsat de dorit, iar posibilităţile de disctracţie ale turiştilor au fost mai mult decât limitate. Drumul de acces s-a prezentat şi el dezastruos, astfel că, Semenicului, chiar şi în ciuda investiţiilor din acest an, are nevoie de timp, ca să îşi recâştige turiştii de altădată.    

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite