Reşiţa: Multor reşiţeni le place să stea cu gunoiul la nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Multor reşiţeni le place  să stea cu gunoiul la nas
Reşiţa: Multor reşiţeni le place să stea cu gunoiul la nas

Resturile rămase în urma renovării locuinţelor sunt aruncate în plină stradă. Angajaţii de la Prescom au ridicat, în această lună, sute de saci de moloz de pe străzi, dar şi de gunoi menajer.

Aspectul multor străzi din Reşiţa este jalnic din cauza resturilor din construcţii. Mulţi dintre cei care-şi renovează locuinţele aruncă resturile în plină stradă. Cele mai mari probleme se găsesc în zonle Muncitoresc, Moroasa dar şi în cartierul Govândari. Cei care nu aruncă molozul chiar sub nas, la scara blocului, îl duc în afara Reşiţei, tot în zone nepermise.

Salubritatea abia face faţă
Molozul de sub nasul reşiţenilor este ridicat de angajaţii Societăţii Prescom. Luna aceasta a fost cea mai solicitantă pentru angajaţi, asta pentru că sesizările nu au contenit. "Nu mai facem faţă. Oamenii îşi scot molozul în plină stradă noaptea, iar dimineaţa oraşul arată cum arată. Săptămâna aceasta ne ocupăm de străzile din cartierul Govândari”, a spus în această dimineaţă inginerul Dan Boteanu, şeful Serviciului de Salubrizare din cadrul Prescom. Nisipul, pietrişul şi scândurile aruncate în stradă sunt depozitate la o mică haldină, special amenajată pentru moloz, amplasată la kilometrul 2,5 de pe Valea Ţerovei. Poliţiştii comunitari sunt şi ei în alertă. Prescom lucrează mână în mână cu aceştia pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. “Poliţiştii comunitari au intervenit des pentru a da amenzi. Nu demult au avut o acţiune în spatele Bulevardului Republicii, la numărul 19 şi în Zona Muncitoresc, unde sunt cele mai multe sesizări”, a spus în această dimineaţă Alexandru Ciati, şeful Serviciului Poliţiei Comunitare din cadrul Primăriei Reşiţa.

Reşiţenii sunt îngropaţi în moloz
Cei mai nemulţumiţi sunt cei care sunt obligaţi să suporte mizeria vecinilor. “Vecinii care renovează acum scot molozul noaptea. Nu înţeleg de ce nu-l duc altundeva pentru că au maşină. Nu văd de ce trebuie să suport eu mizeria altora“, a spus în această dimineaţă Gheorghe Oprea, un pensionar din Reşiţa.

Prescom a început salubrizarea
Încă de săptămâna trecută, angajaţii de la Prescom au început să ridice tot molozul depozitat pe străzile din oraş. Săptămâna trecută s-au ocupat de Zona Muncitoresc a oraşului, de unde au ridicat zeci de saci de resturi. În această săptămână vor ridica toate resturile rămase în urma renovărilor din tot cartierul Govândari, urmând ca săptămâna viitoare să acţioneze în zona Renk. Până acum, cea mai murdară zonă în care angajaţii Prescom spun că au acţionat este Muncitoresc.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite