Reşiţa: Crima din Moroasa, cazul în care justiţia a funcţionat perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Crima din Moroasa, cazul în care justiţia a funcţionat perfect
Reşiţa: Crima din Moroasa, cazul în care justiţia a funcţionat perfect

Justiţia l-a condamnat la cea mai dură pedeapsă din Codul Penal pe un tânăr care şi-a ucis propria mamă.

În prima zi a lunii septembrie, Dănuţ Bujor, de 27 de ani, a îngrozit un oraş întreg. Tânărul, care se crede descendent al Dinastiei Romanovilor, şi-a înjunghiat mama în inimă şi i-a secţionat jugulara. La scurt timp, s-a prezentat la sediul Poliţiei din Reşiţa, unde a povestit grozăvia pe care a comis-o.

A recunoscut tot

Autorul crimei s-a prezentat la Poliţie în câteva ore şi a recunoscut crima. “În urma comiterii infracţiunii de omor calificat, s-a dispus, iniţial, reţinerea pentru 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin”, a precizat Rustin Ceasc, vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin. În 2 septembrie, la o zi de la comiterea crimei, Dănuţ Bujor este arestat preventiv, pentru 29 de zile.

Mandat prelungit


În prima zi a lunii octombrie mandatul de arestare preventivă al suspectului a fost prelungit cu 29 de zile iar apoi acesta a fost internat în spital pentru că s-a constatat că e bolnav psihic. “Arestarea preventivă a fost prelungită o singură dată. Începând cu data de 29 octombrie 2009, s-a dispus internarea medicală provizorie a inculpatului la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel. Potrivt unei expertize medico-legale psihiatrice, discernământul inculpatului era abolit la momentul săvârşirii faptei”, a mai explicat Ceasc.

Pedeapsa cea mai grea la prima instanţă

În 4 noiembrie, acum câteva zile, justiţia a administrat pedeapsa pentru crima comisă. Vinovatul a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă, executată la spitalul de la Jebel.

“S-a dispus prin sentinţa penală a Tribunalului Caraş-Severin internarea medicală definitivă a inculpatului Dănuţ Bujor la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel. Măsura este executorie odată cu data dispunerii, dar nu este definitivă, existând posibilitatea de exercitare a recursului”, a mai precizat vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Ancheta a mers şnur

Procurorul Valentin Cârstea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a spus că sinceritatea autorului a dus la soluţionarea rapidă a crimei din Moroasa. Faptul că nu s-a mai impus administrarea altor probe, care să atragă după ele proceduri foarte întinse în timp, a fost decisiv.

“Nu au trebuit administrate probe mai greu de găsit, iar inculpatul şi-a recunoscut faptele, în măsura în care a fost în stare. Aici, probele au fost certe” a declarat procurorul Valentin Cârstea. În aceste condiţii pentru judecător a fost o formalitate să dea pedeapsa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite