“Monstrul” pedofil a fost ajutat de justiţia română să transforme alte adolescente în sclave sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Monstrul pedofil" pretinde că este impotent
"Monstrul pedofil" pretinde că este impotent

Daniel Ungur a fost lăsat să scăpe uşor de fiecare dată din întâlnirile cu legea penală. Justiţia română l-ar fi putut împiedica pe “monstrul” de aproximativ 170 de kilograme să exploateze sexual, din nou, fetiţe cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

Pedofilul în vârstă de 41 de ani a fost tratat, în mod inexplicabil, cu o clemenţă de care nu se prea bucură niciun infractor. Mai mult decât atât, atunci când a fost pus în libertate, nu s-a deranjat să-l pună sub supraveghere, deşi erau bine cunoscute apucăturile periculoase ale acestuia. A recidivat fără milă, transformând cel puţin nouă adolescente reşiţene în sclave sexuale. El neagă însă totul. “Inculpatul nu a recunoscut în faţa judecătorului acuzaţiile care i-au fost aduse”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.


Pedofil recidivist
Daniel Ungur a fost condamnat de Judecătoria Reşiţa, în iulie 2003, la o pedeapsă rezultantă de nouă ani de închisoare pentru viol, act sexual cu o minoră, lipsire de libertate şi corupţie sexuală. Şi-a satisfăcut straniile pofte sexuale cu fete pe care le racola de la Şcoala Nr.6 sau de la liceele din oraş. Mai întâi, sub ameninţare şi teroare psihică, au întreţinut raporturi sexuale normale, orale şi anale cu “Monstrul” pedofil două fete de 14, respectiv 13 ani. “În vara anului 2002, partea vătămată, B.O., de 14 ani, a arătat că l-a cunoscut pe inculpat într-un Internet café, situat la “Blocul fetelor”, unde a avut un conflict cu acesta. (…) I-a propus acesteia să meargă în apartamentul inculpatului pentru a întreţine acte sexuale, propunere refuzată de către minoră. A început să ameninţe partea vătămată, spunându-i că dacă nu va merge cu el, o va bate. (…) Ajunşi la apartamentul inculpatului, acesta a început să dezbrace partea vătămată, cu care a întreţinut un act sexual normal. A mai întreţinut acte sexuale fireşti şi nefireşti, respectiv acte sexuale anale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Nu şi-a potolit fanteziile sexuale şi, deplasându-se la Şcoala Nr.6, a racolat-o pe minora E.I., în vârstă de numai 13 ani. “Deoarece minora i-a comunicat inculpatului că nu a mai întreţinut niciodată acte sexualte, inculpatul a hotărât să întreţină cu minora acte sexuale anale şi orale. (…) În apartament se mai afla şi o altă fată, în prezenţa căreia inculpatul a întreţinut acte sexuale orale şi anale cu E.I.”, se precizează în acelaşi rechizitoriu.

Răpită din cofetărie
Nemulţumit de prestaţiile celor două fete, pedofilul s-a orientat către o adolescentă de 16 ani, elevă a aceleeaşi Şcoli Nr. 6. “Inculpatul l-a trimis pe B.L. să o contacteze pe colega de clasă a acestuia pentru a o invita la Cofetăria Unicat. (…) Deşi partea vătămată a refuzat să se aşeze la masa inculpatului, acesta a ameninţat-o că, dacă nu se aşează în linişte, o va lovi cu capul de lambriurile cofetăriei. Fiind speriată de inculpat, partea vătămată s-a aşezat, dar a vrut să se ridice şi să plece din cofetărie, deoarece inculpatul i-a propus să întreţină acte sexuale cu el în apartamentul personal, moment în care a prins-o de mâini şi i le-a răsucit sub masă. (…) Deoarece partea vătămată s-a opus, încercând să fugă, inculpatul a luat-o în braţe şi, în acest fel, a dus-o până în apartamentul său, fiind urmat de doi tineri. Inculpatul a dezbrăcat partea vătămată şi a întreţinut un act sexual normal cu aceasta, deşi plângea destul de tare pentru a fi auzită de martorii aflaţi în cealaltă cameră. Aceştia au auzit cum partea vătămată îl implora pe inculpat să o lase în pace. (…) Deplasându-se în camera cealaltă, l-a rugat printre lacrimi pe B.L. să o ajute să plece acasă, însă martorul i-a comunicat că nu poate deoarece îi este frică de inculpat. Partea vătămată, în disperare, a încercat să sară pe geam”, se arată în rechizitoiu. Coşmarul a ţinut două zile. Fata a fost dusă la Poliţie chiar de Daniel Ungur. “A sfătuit-o să declare la Poliţie că a fost răpită de două persoane, iar partea vătămată a depus plângerea iniţială în forma în care i-a cerut inculpatul”, afirmă procurorul în materialul de urmărire penală.

    Daniel Ungur, “Monstrul” pedofil, nu a recunoscut că ar fi abuzat de minorele de 14, respectiv 13 ani, iar despre fata de 16 ani, a spus că a venit în patul lui de bună voie. În ciuda caracterului deosebit de grav al faptelor, Curtea de Apel Timişoara i-a redus pedeapsa cu aproape jumătate, la cinci ani de puşcărie. A stat după gratii numai trei.

Reclamat de fica sa
În decembrie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa l-a scos de sub urmărire penală într-un dosar în care a fost cercetat pentru lovire. Claudia, fiica sa, a avut nevoie de trei zile de îngrijiri medicale după ce a fost bătută în mijlocul străzii. În mai 2010, acelaşi parchet dispunea neînceperea urmăririi penale a lui Daniel Ungur într-un dosar de viol. Maria Raescu a precizat organelor de cercetare penală că, în mai 2009, prin constrângere, a întreţinut, timp de nouă ore, un număr de cinci raporturi sexuale şi un act sexual oral cu Daniel Ungur.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite