Resita: Molozul din construcţii a pus pe jar Garda de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Molozul din construcţii a pus pe jar Garda de Mediu
Resita: Molozul din construcţii a pus pe jar Garda de Mediu

Mizeria de pe străzile din Reşiţa i-a scos pe inspectorii de mediu din birouri. CITEŞTE ŞI Braşov: Amenzi de 200.000 de lei, date de Garda de Mediu în trei luni

Angajaţii Gărzii de Mediu au dat amenzi de aproximativ 15.000 de lei pentru problemele sesizate în sate şi comune.

Luna august a fost luna renovărilor şi a curăţeniei pentru locuitorii din Reşiţa, dar şi din judeţ. Modernizările apartamentelor au lăsat în urmă mult moloz pe lângă tomberoanele de gunoi. Cum tomberoanele din oraş nu sunt foarte încăpătoare, deşeurile tronează şi pe lângă şosele sau pe lângă râuri.Pentru a mai tăia din elanul celor care confundă natura cu o ghenă de gunoi, comisarii Gărzii de Mediu, însoţiţi de jandarmi, au luat judeţul la pas.

Verificările s-au făcut pe timp de noapte pentru că cei care aruncă deşeuri ilegal se ascund în întuneric. „Am avut aseară o astfel de acţiune şi am fost însoţiţi de jandarmi. Trebuie să supraveghem situaţia. La ieşirile din oraşe se depozitează cam tot ce rămâne după reabilitarea apartamentelor. Aseară am dat amenzi în mediul rural, iar acţiunile vor continua”, a declarat comisarul Gheorghe Pitulan, de la Garda de Mediu. S-au aplicat aproape 15 amenzi în valoare de peste 15.000 de lei. Pentru a plăti, oamenii trebuie să fie prinşi asupra faptului.

În marea majoritate a cazurilor cei care aruncă deşeurile menajere o fac fără a le pune măcar în saci, iar astfel munca celor de la salubrizare este tot mai mare. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Este moloz pe lângă tomberoane. Este o haldină pe Valea Ţerovei specială pentru aceste deşeuri. Noi luam totul de la casa omului, numai să anunţe”, a declarat Gheorghe Marchiş, directorul Prescom Reşiţa.

Cifre
200 de lei. Este cea mai mică amendă pe care o dă Garda de Mediu, dar aceasta poate fi şi de 2.000 de lei.

Cred că este mai comod, financiar, pentru oameni să arunce la întâmplare gunoiul.
Sanda Lazăr, reşiţeancă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite